sunnuntaina, elokuuta 30

Sampo, Breko och skolan!




















Meille saapui eilen pienenpieni söpöläinen. Tämä reilun kuukauden vanha hurmuri on sai nimen Sampo! Raukkaa kutsuttiin ennen pallosilmäksi... Vanha kissamme ei kauheasti vielä uudesta tulokkaasta piittaa, mutta pikkuhiljaa.. Kaapo hoiti ennen sylikissan hommat, ja nyt kun Kaapo kehrää enää vain muistoissa, tämä pikku sintti valloitti meidän sydämet.
Äitin verhot on saanu jo kyytiä, samoin ku mun lankakerät ( oon aina kuvitellu että on suloista kun kissa roikkuu kerässä.. en kuvittele enää. Jouduin kerimään oman pikkukerän tälle tuholaiselle!) ja onpa se jo lasioveenkin juossut. Ihanaa kun talossa on taas pentu!














Novitan ostoksia ei tullut silloin päivitettyä, tässä kuitenkin kaikki mitä siltä keikalta tarttui mukaan. Pieni lankakauppa on nyt juuri lukuprojektina. :)















Toinen uusi tuttavuus, Breko. Tuttavan hevonen, jonka hoitamisessa ja liikuttamisessa minun olisi tarkoitus auttaa, ainakin niin kauan kuin sen omistajan hermot pitävät. ;)
Breko on siis 4-vuotias puoliveriruuna, iso vauva!
Mukavaa kun on taas jotain hevosjuttua meneillään, minä kun olen hyvä lähinnä taukojen pitämisessä nykyään..















Tässä nykyprojektia, Koemaistajalle sukat. Ihan itse valitsi värit ja määritti raitojen paikat. :D Nallesta en kyllä mielelläni kudo, mutta tämä musta oli jämälankaa, ja vihreästä ei mitään tietoa, jotain ikivanhaa jämää sekin.

Muita projektejakin on valmistunut, päättelyä odottaa 4 sukkaparia! Ja vaikka kuinka tolkutin että en enää osta lankaa, en voinut vastustaa kiusausta vaan ostin Halpa-hallista 2 kerää Novitan juhlalankaa, ihanan pehmeää ruskeaa. Puolustukseksi voin sanoa, että ne kerät eivät päätyneet lankavuorta kasvattamaan, vaan samantien kaulahuiviksi!

Muuta uutta elämään; koulu alkoi! Matkailua siis, ja kielikylpyluokalla.. Saa nähdä miten tuo ruotsin kielen taito kehittyy. =)

Huomenna uutta konetta ostamaan, ja josko saisin omankin netin sitten toimimaan!

keskiviikkona, elokuuta 19

51

Pari viime päivää on kulunut kirppiskamoja kootessa, ja tänä aamuna viimein saatiin ne pöytään äidin kanssa aseteltua. Vähän meinasi tehdä tiukkaa sen tavaramäärän kanssa; vieläkin on kaapit pullollaan. Naapurikin totesi että "jos teiltä loppuu myytävä tavara, tulkaa hakemaan meiltä lisää!"

Eilen aamulla kyytiä sai myös lankakorini. Pemistin kaikki langat läpi, ja kauhistuneena katselin sitä vuorta. Voin vannoa että muutaman kerran aiemmin olen sanonut, että en osta yhtäkään lankakerää ennenkuin vanhat on siististi neuleina, mutta en näköjään ole lupauksiani pitänyt. Nyt voisin taas yrittää.

Viime torstaina hyppäsin bussin kyytiin, joka vei minut Lauttasaareen ja Novitaan. Mukaan tarttui kerä vihreää seiskaveikkaa, 500g punaista seiskaveikkaa pussissa ja ohjevihkonen. Sekä Pieni Lankakauppa! Olen sitä etsinyt vaikka mistä, ja Suomalaisesta Kirjakaupasta sanottiin, että painos on loppu, sori et enää saa sitä. Kovakantisena tämä aarre oli kuitenkin Novitassa, ja ilmeisesti yksi kappale jäljellä!

Kuvia ei valitettavasti tällä kertaa ole saatavilla, sillä oma tietokoneeni ei suostu yhteistyöhön, nytkin olen siskon koneelle tunkeutunut. Ensi kerralla kuvia tiedossa, ja ehkä jo riemunkiljahduksia jos kirppikseltä on jotain mennyt. Kaappien aarteita vaihdeltiin äidin kanssa; olin hinnoitellut jo valmiiksi nahkaiset korot, äiti otti ja vei ne! Vastaavasti taas sen kasasta löysin laukun ja neuleen. Ja niin jäivät nekin aarteet taloon. :)

lauantaina, elokuuta 15

Syksy hiipii sydämeen...



Elokuun viilenevät ilmat purevat syvälle sisuksiin lämpimän kesän jälkeen. Erityisen viiltävästi iltojen henkäykset koskevat, koska ne veivät mennessään Kaapon, kissapojan, joka sulatti sydämet ja nosti hymyn huulille synkkänäkin hetkenä.

Jälki sydämessä, aina. Ikävä.

<3

tiistaina, elokuuta 11

Paljon puolivalmista..


Keksien valmistuksen työvaiheita...

Neuletoppi valmistui vinhaa vauhtia kun tuijotin 7 veljestä Raita-kerää, johon olen aivan rakastunut. Myös Gilmoren tyttöjen katsominen vauhdittaa työskentelyä yllättävästi! Nyt Raitaisia on yksi valmiina, ja koska minulla on mukana vain yhdet puikot ja olen kärsimätön, nyt on tekeillä Pehmo vauvasta unisukat. Kun ensimmäinen punavalkoraitainen unisukka on valmis, itan taas raitaa puikoille. Tulee tehtyä nopeammin, kun useampi projekti on kesken ja sukkapuikkoja vain yhdet!



Neuletoppi..no. Se sopisi tyynyn päälliseksi. Silmukoiden laskeminen meni niiiin mahtavasti pieleen, että voin huoletta lihoa 20 kiloa ja mahdun siihen silti! No jos ei nyt aivan kuitenkaan.. Mutta joka tapauksessa sitä on kavennettava aika reilusti, ja kunhan olen keksinyt, miten sen teen & saanut homman valmiiksi, laitan kuvan.


Innostuin tänään tekemään keksejä. Ostin Lemon - ja lime curd tahnoja, ja siihenkin liittyy aika villi tarina. Purkit ostin eilen, ja kun pääsin kotiin, huomasin, että toinen oli avattu! Sisältä oli joku oikein kuopaissut tahnaa kai maistaakseen.. Vein Limen takaisin, sain uuden tilalle ja vielä yhden kaupanpäälle!

Näiden keksien ohjeen otin Piparista pitsikakkuun - kirjasta, jonka sain yo-lahjaksi. Ohje on perinteisen herkullinen, mutta välinssä olleen marmeladin tilalle vaihdoin siis tahnan.

--

Herrasväen leivät

24 kpl

200 g voita

1,25 dl sokeria

1 muna

5 dl jauhoja

2 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta


lime curd-tahnaa


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, ja kauli taikina. Ota pyöreällä piparkakkumuotilla parillinen määrä ja paista uunissa 200 astetta. 8-10 min.

--

Taikina oli varsin tarttuvaista, joten unohdin kaulimet, pyörittelin taikinasta palloja ja liiskasin ne lasinpohjaa apuna käyttäen.

Pitäisi joskus linkittää tänne yo-juhlien keksit, sitruunasuklaarullat ja minttunapit, ihan jo vain senkin takia että saan ohjeet talteen.

lauantaina, elokuuta 8

Lankalöytöjä



Kesätunnelmia Metsäpirtistä. Hulmuharjan nimi oli kuumaan iltapäivään sopivasti Lumiohjus. ;)



Tässä Modan sivuilta löytyvä unelmapeitto, josta aiemmin kerroin haaveilevani. Ohje pitäisi vaan jaksaa kirjoittaa ylös, en viitsisi maksaa yhdeksää euroa lehdestä, jossa on oikeastaan vain yksi minua miellyttävä ohje.




Neuletoppi edistyy pikkuhiljaa. Lisäyksistä on lipsahtanut sinne muutama kurja reikä. mutta muuten sujuu hyvin. Sopivuudesta ei mitään tietoa vielä. :)




Tämän päivän löytöjä tarjoustalosta. Punainen ja vihreä Novitan Pehmo vauva olivat aivan uusi tuttavuus, en tiennyt tällaisia lankoja olevan edes olemassa. Se on niiiin pehmeää! Niistä tulee sukat tuttavan joulukuussa tiensä maailmaan löytävälle pienokaiselle, ja seiskaveikka päätyy omiin sukkiini. Ihana väri!



Tyhjensin puskat vadelmista, ja kakun sisään sivelin kermavaahdon ja vadelmien lisäksi Lime curdia. Pieni synttäriyllätys äidille!



Varsinainen edustuskuva, jossa huomion varastaa peräkärry. Lumppari oli hieman pyöreässä kunnossa. :) <3

tiistaina, elokuuta 4

Maailman nopein kansa



Yllä kuvatunnelmia mökiltä. Jyväskylän rallireissu tuli tehtyä, siinä samalla vähän mökkeiltiin. Koemaistajan kanssa vietettiin laatuaikaa, kannustettiin yhtä kovaa kuin muukin rallikansa ja ensimmäistä kertaa pidin kädessä sammakkoa! Siinä pikainen katsaus reissun sisältöön. ;)

Junassa oli hyvää aikaa aloitella uutta projektia, joka onkin täysin kokelua, miten täysin omatoiminen silmukoiden asettelu sujuu. Neuletoppihan siitä olisi tarkoitus tulla, mutta aika näyttää tuleeko siitä penaali vai mekko....

Mökiltä tarttui muuten mukaan pino kaislaa ja isokokoinen veden kauniisti pyörittämä puunpalanen. Aika näyttää, mitä niistä muotoutuu.



Kimin ajoa jännättiin myös Jyväskylässä. Hyvinhän se meni, siihen asti kun lähdettiin pusikkoa raivaamaan... ;)



Tällasia taideteoksia tuli otettua useampi. Kätevää kun on hidas kamera.



Uutta projektia. Lankana 7 veljestä vaaleanruskea ja 4 pyöröpuikot. Mitään hienouksia en siihen ajatellut yrittää, yläosa on 2 o 2 n kahden kierroksen ajan, ja sitten päinvastoin. Saa nähdä. Jos blogiini tulevaisuudessa ilmestyy tämänoloisia tiskirättejä, tiedätte kuinka hyvin onnistuin koon mitoittamisessa.

Tässä "melkein-kummipojan" neuletakkia. Se on vain melkein, kun koemaistaja on sen kummisetä, ja minulla ei omaa kummilasta ole. Voi, jos olisi, hemmottelisin sen varmaan pilalle! :)
Tahtoisin lankaostoksille! Suunnitelmissa olisi reissu Novitan myymälään jokin päivä, vielä kun tämän 2 viikkoa täällä Helsingin suunnalla vietän. Uusimmassa Modassa on ihanan muhkea viltti, joka tosin vaatisi 12-puikot ja 1500g lankaa.. Jos toppi onnistuu, innostus puikkojen heilutteluun kasvaa varmasti entisestään. Jos taas siitä muodostuu vain yksi iso purkutyömaa, palaan takaisin sukkapuikkojen pariin. ;)