torstaina, helmikuuta 25

Kukkia talven keskelle

Tuo sattui, enemmän kuin nipistys. "Eniten sattuu ne ääriviivat, älä huoli" mutta entä jos oli pelkkää ääriviivaa!?
Se on kaunis, nilkassa. Aran paikan vuoksi saisi nyt luvan kanssa pari päivää vaan rötvätä. Luulisi onnistuvan. ;) Luonnossa se on n. 15 cm korkea, yläosaa ei viitsi vielä kuvata, kun on vähän verellä vielä.











Muumimammalla olisi tarjota muita kukkia talveen. Ja muitakin Muumeja! Pirkka-lehdestä kuolasin uusia mukeja, vuodevaatteita, dvd-bokseja... Minä haluan!

tiistaina, helmikuuta 23

Ensimmäinen SNY! :)

Postimies oli tuonut laatikkoon asti kauniinkultaisen paketin, joka sisälsi herkullista, lämmintä, pehmeää ja hauskaa. Hauskaa oli kortti - viimetinka on kuule tuttu ajankohta täälläkin, oi SNY! ;) Lämmintä oli ihanat sukat, ne ovat täysin sopivatkin! Pehmeää Rose Mohairia kaksi kerää ja suloista suklaata. Paketti oli ihana, kiitos!! Piristi synkkien katoamisuutisten varjostamaa alkuviikkoa.. :S Oman kylän poikia... :s

lauantaina, helmikuuta 20

Yhdessä on hauskempaa kuin yksin

Yhdelle on tylsä laittaa ruokaa, huomasin sen taas äsken. Olisipa Koemaistaja täällä! Sen sijaan jätskiä ei koskaan ole liikaa, kahdelle jaettuna sitä voi olla jopa liian vähän.. Ilta jatkuu neuleen ja Käsky-elokuvan parissa, onko joku nähnyt sitä?

Sitä ennen kuitenkin pientä mainontaa, nimittäin minule hyvin selkeästi vinkkailtiin tosi mielenkiintoisesta jutusta, johon mahtuu muitakin osanottajia.. Nimittäin Kiertävä neulevihko. Käykääs myös osallistumassa! :)

Huomenna kiire päivä, paljon töitä ja sen jälkeen pakkailua ja tenttiinlukemista. Toivottavasti VR vie minut maanantaina kotiin.

perjantaina, helmikuuta 19

Vapaapäivän ilta

Kuvittelin ehtiväni neulomaan Helsingissä paljon enemmän mitä todellisuudessa kerkesin. Käyn töissä ja muuten hengaan yksin? Aika on mennyt ilmeisesti SNY-paketteja kuolatessa netissä ja muutamaa ystävää olen nähnyt. Kuitenkin kierros silloin tällöin on valmistunut.

Valkoiset ja tummanharmaat unelmalangat pääsivät puikoille samantien maanantaina. Tästä tulee isona neuletakki, Kalastajan vaimo - blogista löytyvällä ohjeella. Päätin vähän suomalaistaa kuviota, ja nyt tulee tuollaisia häjy-vinoruutuja. :)

Päivällä myös päätin että olen kyllästynyt blogini ulkonäköön. Alkujaan se oli liian vihreä, sitten liian keltainen, joten päivllä päätin vaihtaa sen siniseksi. Iltaa kohti tajusin kauhean virheeni ja palasin hillitympään, mutta en tykkä tätä vieläkään. Se alkuaikojen vihreä taisikin olla kyllä kiva..

Tämän illan aion viettää norjalais-suomalaisen neuleeni kanssa leffoja katsellen, saunakin olisi lämmin ja ruoka uunissa, ja pakastimessa Pappagallon jogurttijätskiä..lempparini! Täydellinen vapaapäivän ilta. Vielä 3 päivää reipasta lottomyyntiä, ja sitten takaisin kotiin, ja koulussa odottaa neljä tenttiä tiistaina ja keskiviikkona!! (sitähän myös voisi lukea niihin tentteihin, mutta ehkä sitten junassa.... ;)






maanantaina, helmikuuta 15

Oho...

Jonkunaikaa suunniteltu Nordian-retki toteutui, vaikka aamulla väsytti kamalasti ja aikaa ennen töihin menoa ei kauheasti ollut. Lohduttelen itseäni sillä että eilen sain tehdä muutamia ylimääräisiä sunnuntaityötunteja, muuten itkettäisi...
Kuvassa ei ole kaikkea. Valkoiset ja tummanharmaat Viking Naturgarnit menevät villatakkiin, ja siihen luonnollisesti tarvittiin kasin bambupyöröt, mulla ei nimittäin ole kaseja mukana täällä. Projekteja on mukana kyllä niin paljon, etten välttämättä noita ehdi edes aloittaa. Mutta JOS ehdin. Niin ei sitten ainakaan välineistä jää kiinni. ;) Vihreät Gjestal Redet päätynevät sukiksi, ja ehkä niihin voisi jotain erikoisempaa malliakin opetella. Ruskea-valkeakirjava Raggegarn oli bonuskerä, jonka sai kun ostot ylittivät 20 euroa. SNY saa tulevassa paketissaan myös jotain tältä reissulta, mutta sitähän ei luonnollisestikaan voi tänne kuvata... :)
Hetkeksi Jussi-sukkien kimppuun (toisesta enää kärki tekemättä!), ja unille, että jaksaa taas aamulla myydä lottoa ja purkaa kuormaa. Kuormapäivät on parhaimpia! :)
ps! menee hermo näihin teksteihin kun hyppivät miten sattuu!

lauantaina, helmikuuta 13

Tukikohdan vaihto ja suuria suunnitelmia

Täällä on kaikki neuleet jumissa. Huominen junamatka tuo toivottavasti helpostusta siihen ongelmaan, mukaan lähtee keskeneräiset jussi-sukat, allaolevat Janne-langat ja Novitan Rose Mohair ja uusin Novita. En tietenkään ajatellut paukuttaa kaikkea valmiiksi tuolla junamatkalla, vaan reilun viikon aikana Helsingissä. (eikä mohairia koskeva tavoite taida olla realistinen, syystä että Novitan pitsikietaisupaita, jonka suunnittelen tekeväni, on ensimmäinen pitsijuttuni ikinä.) Töihin menen hetkeksi aikaa, sinne samaan paikkaan jossa olin kun blogin kirjoittelun aloitin. Matka suuntautuu myös ainakin Lankamaailma Nordiaan, ja ehkä myös Menitaan, jollen mitään muuta keksi.





Vaasasta antikvariaatista löytyi tällainen aarre! 5 e maksoin varsin hyväkuntoisesta kirjasta, jossa on muutamia kivoja perusohjeita. Ei paha ollenkaan. :) Täytyy useamminkin käydä pyörimässä siellä kirjavuorten keskellä.










Tein Vaasassa myös lankalöytöretkiä ja saaliiksi löytyi edullista Jannea! Koemaistaja himoitsi näitä lankoja jo pelkästään nimen perusteella. :) Näistä kuitenkin taitaa tulla mulle jotain. Toivottavasti. Huomenna koitan keksiä, että mitä.










Mun on pakko vielä vähän vaahdota noista myyjistä, ja myyntiasenteesta. Miksi mennä asiakaspalvelualalle, jos ei ihan oikeasti ole siihen mitään edellytyksiä? On vähän rumasti sanottu, mutta mielestäni myyjälläkään ei voi olla kivaa, jos asiakaskontakti ei tule ns luonnostaan. Onko sinne messuille pakko mennä itse? Kun omia tuotteita luonnollisesti kannattaa markkinoida, mutta onko mitään hyötyä istua happamana hiljaa kopissaan? Millaista markkinointia se on?

Toisaalta, yli-innokkuuskaan ei ole hyväksi. Jostain pitäisi löytää se keskitie. Jos menen kauppaan, etenkin sellaiseen jossa en koskaan ennen ole käynyt, haluaisin vain katsella ja tutustua kaupan tarjontaan. Hyvävainuinen myyjä huomaa heti tässä potentiaalisen asiakkaan, ja kysyy tarvitsenko apua. Tämä kuuluu hyvään asiakaspalveluun, mutta mielestäni jos ilmoittaa haluavansa vain katsella, myyjän ei tarvitse tulla kulkemaan perässä, ja kehumaan lankalaatuja, tai ilmoittamaan hintoja. Osaa asiakas itsekin lukea! Myös tällainen kokemus voi pilata ilon uuden kaupan löytämisestä.

En halua kohdentaa tätä mihinkään tiettyyn kauppaan, enkä yleistää koskemaan kaikkia. Toisaalta, tämä ei koske pelkästään lankakauppoja, vaan ihan kaikkia kaupan alan liikkeitä, joita löytyy laidasta laitaan; täten on olemassa niin monta asiakaspalvelutapaa kuin on asiakaspalvelijaa, eikä mikään ole väärä, vaan eri tavat sopivat eri ihmisille.. (pakollinen pehmennyskommentti kärkevän arvostelevan kommentin jälkeen..!:) )

__

Asiasta äkkiä toiseen.. SNY !! Kiitos kauniista synttärikortista. PALJN ONNEA - O oli tippunut matkalla pois, ehkä postipoika oli tarvinnut sitä :-). Oli minulla sinulle ihan asiaakin.. Nyt Helsinkiviikon aikana mulla ei ole mahdollisuutta saada postia käsiini, joten jos paketti saapuu ensiviikon aikana, älä pahastu jos en heti sitä postaa tänne. Teen sen heti kun palaan kotiin. :)

Nyt pakkailun kimppuun, junaliputkin puuttuvat vielä ja osa vaatteista tarvitsee kuivausrumpua. Juna lähtee aamukahdeksalta, joten aikaahan on vielä ruhtinaallisesti.... ;)

maanantaina, helmikuuta 8

Vaasan messut















Purkasin tuota eilistä hirveän pitkää tilitystä edes vähäsen, ja erotin Vaasan käsityömessujen satoa omaksi postauksekseen. Jospa ajatuskin kulkee vähän paremmin, kuin yöllä, jolloin takaraivossa jyskytti vain "pakko päivittää!"
Messuilta tarttui kuitenkin mukaan pari kerää Dropsin Baby merinoa, Addin 3,5 puikot ja huivineula. Noita 3,5 puikkoja oon jo jonkun aikaa metsästänyt, parissa kaupassa on sanottu että maahantuojalta on loppu ja tilattu on muttei tullut, ovat kuulemma nyt suositumpia kuin koskaan! Messuillakin oli paljon 2,5 ja 3 bambuja.

Ainiin! Ihana Koemaistaja synttärilahjoi minut Addin uusilla nelosen bambuilla. Nyt voin vertailla Dropsia ja Addia ja päättää, mitä seuraavaksi. :)

Noista Vaasan messuista olis kyllä vähän kommentoitavaa. Kävikö joku muu sielä? Nimittäin, kun vertaa Seinäjoen messuihin, eroa on kuin yöllä ja päivällä. Myyjät olivat Vaasassa useimmissa kojuissa todella vaikeasti lähestyttäviä. Messuilla ?! Joistain kojuista tuijotettiin arvostelevasti messuvieraita, toisista taas ei sitten tuijotettu ollenkaan, ei ylipäätään tuijotettu muuta kuin omia käsiä tai neuletta. Seinäjoen messuilla asiakkaita tosiaan houkuteltiin, maistatettiin ja heille hymyiltiin, mikä Vaasan messuilta puuttui. Tunnelma puuttui. Kahdeksan euron sisäänpääsymaksulla luulisi saavan edes hymyjä vastineeksi. Käväisi kyllä mielessä että ensi vuonna ei tarvitse tulla tuonne käymään, kun parempiakin messuja on aivan varmasti tarjolla! Joissain kojuissa, joissa ostoksiakin tein, oli kuitenkin oikea messumeininki, esimerkiksi Ulla-Brittas, Lennun paja ja Neulenettikahvila.

Sillisalaatti



















Synttärit on nyt juhlittu, ja kivoja paketteja saatu. Ja vielä näinkin vanhana! Luulin ettei tänikäiset enää saa lahjoja. :) Jatkossa saatatte nähdä, miten Nuuskamuikkus-palapeli edistyy, sellaisen nimittäin sain. :) Blogin nimi viittaa muuten tämän postauksen laatuun, ei ruokaan. Tulossa on nimittäin sulavia hyppyjä aiheesta toiseen, paljon kuvia ja höpinää mistä nyt sattuu keksimään. Ja nyt... Rumpujen pärinää kun kaikkia kuitenkin jännittää.. Koemaistaja pestattiin sen oman synttärin kunniaksi arvonnansuorittajaksi, ja ...















Ullapulla! Ruusuja sinulle, ja jonkinlaista pakettiakin täältä ois tulossa.. :) Oli kivaa lukea arvontaan osallistuneiden kommentteja parhaista synttärimuistoista, onpa teillä ollut kivoja kokemuksia. Kiitos onnitteluista ja kommenteista!


















Näin kaunis oli meidän päivä tänään, ja sen kunniaksi pääsin vuonohevosella metsään nauttimaan auringosta. Aurinko ja muutama pakkasaste on tänä talvena ollut aika harvinainen yhdistelmä, joten nyt piti ottaa kaikki ilo irti. Ja ratsukin oli niin mukava, että tässä blogissa alkaa taas olla enemmän hevostyttökuulumisia.














Aiemmin viikolla täältä lähti maailmalle tällainen paketti joka sisälsi..















Tossut! :) Kuulemma sopivat saajalleen.. Osa operaatiota, jossa jämälangat saadaan hyötykäyttöön!














Koemaistajan kakku! Peruskakkupohja, johon lisäilin vähän suklaata, väliin appelsiinia ja vaniljavaahtoa ja kuorrutteena Kick-patukoista tehty massa.. Maistui!














Ja tämä oli sitä hsst-osastoa. Koemaistaja raukka sai lahjaksi vaan yhden sukan! Toinen seuraa perässä. :) Muuta keskeneräistä ei nyt kauheasti ole, haaveita kylläkin, kun olisi vaan aikaa. Mm. Uuden Novitan huppari ja mohair-pitsikietaisupaita, sekä Kalastajan vaimo-blogista löytynyt muhkea neuletakki. Lankaakin olisi kiva saada niihin hankittua, onko jotain keinoa millä saada takuuvarma lottovoitto? :)

torstaina, helmikuuta 4

Pyöreiden vuosien kunniaksi arvonta!















Huomenna Runeberginpäivänä tulee tälle bloggaajalle toinen kymmenluku täyteen. Sen kunniaksi pistetään pystyyn ARVONTA!

Osallistua saa kommentoimalla, ja osallistumisaika päättyy lauantaina 6.2. klo 12.0 eli aamuun asti juhlitaan. :) Kun jätät kommentin, kerro Paras syntymäpäivämuistosi. Palkinnoksi laitetaan jotain itse tehtyä ja jotain lankakaupasta hankittuja aarteita... :) Arvonnan suoritan sitten viimeistään maanantaina.














Tytöt kävivät kahvittelemassa ja olivat muistaneet mua kauniilla henkistä ikää kuvastavalla kortilla. Ja teemaan sopivasti sain unimaskin, jolla nukkuu vain prinsessaunia. Auttaakohan tuo kissivalkkari niiden prinsessaunien näkemiseen.. ;) (psst! yksi näistä ystävistä otti mallia minusta ja nykyisin en ole ainoa joka tunneilla tikkuaa! :))














Tällaista tarjosin. Ja myös katkarapuhalloumipiirakkaa ja omenakaurapaistosta. Leivoin monta tuntia, ja katselin kuinka muutamassa minuutissa se kaikki oli kadonnut tyttöjen kitusiin! Huomenna tulee muutama sukulainen juhlistamaan, ja tarjoilujen pitäisi olla kutakuinkin samat, voin sitten lisätä kuvia ja ohjeita. :)

Puikoilla on jotain mutta ne ovat hsst hsst - juttuja, Koemaistajallakin on pian synttärit ja kaikesta ei vielä voi puhua.. :)

Nyt häviän viettämään viimeisiä teinivuosien tunteja. Miten traagista!

maanantaina, helmikuuta 1

Metsän kuningas



















Isän sukkien keränlopusta ja jämätilkkupeittoa varten ostetusta (.. neulojan logiikkaa) tummanvihreästä tuli itselleni aika metsähenkinen pipo. Se on aika suloinen, ja itse ainakin tykkään siitä kovasti. Pitää testata lenkkeillä sen kanssa illalla. :)

Nyt vapaapäivän vietto jatkuu imurin kanssa villakoirien taltuttamisella. Hauhau !