maanantaina, joulukuuta 27

Hulinan jälkeen


Tulin vajaa viikko sitten kotikotiin viettämään joulua, ja osuin pahimpaan hässäkkään. Tai oikeastaan mitään hässäkkää ei tiistai-iltana edes ollut, koska kukaan ei oikeastaan ollut aloittanut edes jouluvalmisteluja. No miten siinä sitten käy, kun pahemman luokan jouluhöperö laitetaan semmoiseen tilanteeseen...

Mielelläni valmistelisin joulua jo aika paljonkin etukäteen, koska joulun odotuskin käy mukavammin, kun on rauhallista. Lahjat hankin tänä vuonna ajoissa, vaikka neulottujen
lahjojen saldo jäikin kehnoksi viimeisen viikon työhulinan vuoksi. Ja Koemaistaja vielä ihmettelee, miksi aloitan joululahjojen suunnittelun jo syyskuussa.. Ensi vuonna suunnittelu alkanee jo kesäkuussa, jos toteutus silloin alkaisi vaikka lokakuussa!

Olin ollut kai kovin kiltti tänä vuonna. Tai sitten tontut eivät olleet jaksaneet lähteä Helsinkiin asti tarkkailemaan. :) Koemaistaja lahjoi minua uudella kameralla ! Tämän postauksen kuvat ovat vielä vanhan Nikon Coolpix 7600 tuotoksia, jatkossa kuvaan Canon Ixus 130:llä. Olen ensituntumalta siihen todella tyytyväinen, se on sirompi, kauniimpi, nopeampi ja parempi!

Muita mukavia paketteja oli mm. uusi puhelin, vanhassa oli näytössä jo reikä ja laturinjohtoa sai pitää tauotta kiinni. Uudessa onkin nyt eri käyttöjärjestelmän myötä vähän opeteltavaa, vaikka merkki säilyikin Nokiana. Siitä en luovu. :)

Kolmas parhaista lahjoista oli Knit Pron Symphonie Wood - setti. Toivoin vanhemmilta Addin Click Bamboo - settiä, mutta iskäpä oli marssinut lankakauppaan ja ilmoittanut valtavan kutomisentarpeen iskeneen. Hänelle oli sitten lyöty käsiin tämä setti, ja tyytyväinen olen. Kokeilin jo kasin puikkoja paksun joululahjalangan neulomiseen, ja tykkään!

Myöskin SNY:n paljastuspaketti saapui juuri ennen joulua. Se sisälsi lapaset, Knitpicks 2,25 puikot ja kännykkäkoru, sekä 2 kerää kauniinruskeaa Robustia. Ihana paketti! Lapaset varsinkin ovat juuri sopivat, ja olleet käytössä siitä hetkestä kun paketti saapui. Parikseni paljastui Meemu. Kiitos paljon mukavasta SNY-syksystä! Täytynee sitä ilmoittautua taas keväällä mukaan. :)
Tässä mummille pakettiin laitettu keinutuolin suojus. Huivi siitä piti tulla, mutta kudoin niin peltiä että keinutuoliin se istuikin täydellisesti. Hapsut on tässä vielä viimeistelemättömät, eikä sidoksesta voi paljon suttuisen kuvan perusteella sanoa, mutta panamaa se on. Kudelangat olivat kuitenkin sidokseen nähden liian harvassa, ja lopputulos muistuttaakin enemmän kuderipsiä. Mummin värinen siitä kuitenkin tuli, ja oli saajalleen miuluinen.
Toiselle mummille pakettiin kääriytyi tämä pumpulihuivi huivineulan kera. Huivi on vaan suorakaiteen muotoinen ja ainaoikeaa. Myös tästä saaja tykkäsi, ja koska on mohairia, ei kutittanut ollenkaan. Villaiset jutut eivät tälle mummille sovi ollenkaan.

Jospa tässä postausta täksi kertaa. Nyt puikoilla on iskän toinen joululahjasukka, raukka kun ehti saada vain yhden sukan lahjaksi. :)

perjantaina, joulukuuta 10

Kiire!

Tässä huushollissa on kiire. Koulua on jäljellä vaivaiset 4 päivää, tekemättömiä hommia sen sijaan suorastaan ruma määrä. Kauheasti palautettavaa ja töitä ja presentaatioita ja ties mitä.
Eilen oli niin kiire, että kun lähdin Villojen Valtakuntaan koulurästejä tekemään ja ehkä myös shoppailukierrokselle Jumboon, en ehtinyt ottaa kotiavaimia mukaan. Enkä autonavaimiakaan, niin että jäin sitten ulos seisomaan. :D Onneksi sukulaiset kaukaa viisaina vaativat itselleen jo syyskuussa vara-avaimen, joten nyt puolentunnin odottelun jälkeen minut pelastettiin. Tätä olikin jo vähän odotettu. =D

Portailla istuskellessani ja avaimia odotellessa postin täti tuli jakamaan minulle postia, ja kilttinä antoi postini minulle. Mainoksien välistä tulvi joulun tuoksu... Kiitos Annika kauniista pienestä ylläristä! Pääsivät joulukoristeoksilleni kotia koristamaan. En saanut tuosta jouluvalorykelmästä minkäänlaista hyvää kuvaa, niin jätän laittamatta. Uusi kamera olisi kiva!

Eilen sain toisenkin yllärin, nimittäin mummini toi entisen opettajani tekemän kauniin valokranssin ikkunaani. Olen niin ihastunut noihin paperinaru-valoviritelmiin, minusta etenkin tuo valkoinen kuultaa niin sievästi.. :)

Joulumieli hiipi jostakin, se oli tullut toissayönä. Aamulla kun katsoi ikkunasta, näkyi ihana talven ihmemaa. Laitoin uuniin jo ensimmäisen lanttulaatikonkin.. Ihanaa, joulu.!

tiistaina, joulukuuta 7

Turhan kirjaimellista

Eilen kun sanoin, että olisi mukava verhoutua pumpuliin, en tarkoittanut sitä ihan niin kirjaimellisesti. Aamulla töihin lähtiessä pikku corolla jäi kinokseen kiinni, ja kuvassa on polku, jota pitkin kävelin vielä aamulla töihin. Viiden aikaan siihen oli ilmestynyt metrin lumiseinämä.

Kiva kun toiveet toteutuu! :D

sunnuntaina, joulukuuta 5

Pumpulia

Neulon täällä pumpulia. Mielenrauhaa, aina oikein. Seuraavat kaksi viikkoa on semmoistakin haipakkaa, että voisinpa hautautua tuohon pehmeään tuotokseen, joka rivi kerrallaan pitenee.

lauantaina, joulukuuta 4

Odotus palkittiin / Marraskuun SNY


Marraskuun SNY saapui pienen odottelun jälkeen, ja kiva paketti olikin! 101 designer yarn stash wonders -kirja ja 4 kerää vaaleanruskeaa alpakkalankaa. Kiitos SNY, tykkäsin paketista kovasti!! :) Joulupakettia ja paljastusta odotellessa... :)