tiistaina, huhtikuuta 12

Aamun kankaanpainannat


Epämääräisten kokeilutilkkujen lisäksi päätin tehdä kokeilun myös johonkin käytettävään juttuun; Hobby Point myi tiskirättejä hintaan 16 e/15 kpl, joten mukaanhan niitä sieltä lähti.


Sinillä siivous sujuu - tällä en ehkä menisi enää suihkun seiniä kuivaamaan. :)


Valotetulla seulalla tehtyjä kokeiluja.


Samat kokeilut jatkuvat. Tällä kurssilla mikään ei ole pieleenmennyttä; kankaanpainoväristä sotkeentuneen seulan jättämät tuhrut voi aina selittää parhain päin. "No kun tän oli vähän tarkotuskin olla tällanen sekamelska."

Nyt täytyy rientää töihin! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 6

Vain hyödyllisiä hankintoja..

Kaikki on aina tarpeellista. Vaikka ei olisi oikeasti rahaa.

"Mutta kun mä tarvin tätä siihen ja siihen."
"Oon jo kauan meinannu ostaa tän."
"No mutta mä olisin ostanut tän jokatapaukses."

Millä perusteella oikeutat ostokset, joita joku katsoo pitkin nenänvartta? Että eikö nyt olisi ollut parempi vaikka maksaa laskut tai hakea ruokaa kaupasta? :D Tänään oli taas vähän sellainen päivä että perusteluja olisi keksittävä..


Valitan, naapurit. Ompelukoneeni tulee laulamaan tästedes aamusta iltaan. Nyt minulla on nimittäin myös kirjontaan tarkoitettu paininjalka! Vapaa konekirjonta onnistui jo koetilkun perusteella (keltaisia kiekuroita, ihanaa, kevät tulee!) ja nyt päästäänkin kirjonnan kurssityön kimppuun. Me happy!

(Mehän mentiin siis ostamaan vaan lankoja ja tukikangasta kurssityötä varten. Sen työn olisi ihan hyvin voinut tehdä koulun koneella. Mutta kun tämä oli halpa ja mä tarvitsin sitä ihan aikuisten oikeesti. Koska jos kirjontahimo iskee viikonloppuna, koululla ei oo ovet auki.)

Juju-kerho lähetti myös postia. Tilasin kuukauden kirjana olleen Käsityön pikkujättiläisen (lisätietoa esim. tuolta) ja ehdin sitä vasta pikaisesti selaamaan. Hyviä ideoita siellä näyttää olevan, ja myös perusteita. Että uskon että tuosta tulee olemaan hyötyä. Oon aika tyytyväinen jo tähän tämän vuoden aikana kasattuun kirjaston alkuun - uskon että siitä tulee olemaan myöhemmin hyötyä. Enkä ole ainoa, joka on kässäkirjastoa lähtenyt kasaamaan, Villojen Valtakunnassa on tiettävästi myös useampi opus hankittu viimeisen puolen vuoden sisällä. Kuulemma osittain mun syytä. :)

( tämä perustelu on siis kategoriaa "tarvin tätä kuitenkin joskus" )

Pitää nyt viikonlopun aikana perehtyä tuohon kirjaan. Vaikka Koemaistaja onkin tulossa lomille, uskon saavani myös lukemisaikaa; Jujun paketin vieressä eteisen lattialla odotti myös gti-magasine.... Postia siis molemmille! :D


Tässä vähän kudontaideaa kirjasta...


Kierrätysidea kirppiksen pitsilöydöstä.


Huovutettu, peilein ja paljetein koristeltu pussukka.

Mutta jottei totuus unohtuisi.. On meillä oikeaa luettavaakin.

sunnuntaina, huhtikuuta 3

Elämä pikseleinä

Alikeompelua. Uusi ihastukseni.

Sille sais olla vaan enemmän aikaa. Nämä on koulussa tehtyjä harjoituksia.. Kiva tekniikka. Tykkään paljon enemmän, kuin päällikeompelusta. :)

Ompelurasia. Rakastan myös vadelmanpunaista! Rasia kulkee mukana lähes päivittäin, mm. juuri noilla kirjonnan tunneilla...

Tämän illan hommana puseron kaavojen ja kankaiden leikkaaminen. Ikea myi minulle 30 m piirustuspaperia. Ajatus noin monesta tyhjästä paperimetristä on ihana sillä...

... kalenteri on kaikkea muuta. "Tekstiilimatskukuolema" on ilmaisu sille, miten ei kannata jättää joulun hommia rästiin huhtikuulle. Keväällä ois nimittäin muutakin tekemistä. Muistiin ens vuotta varten. Kevään uusia juttuja on yliopistoliikunnan kausikortti, jotta mieli pysyy virkeänä. Spinningin ihanuus! Voinen myöskin kertoa, että ensi vuonna opastan uusia fukseja tuutorina. Jännittää! :)

Päivän rästihommat. Listat pitävät ajatukset kasassa.

Koemaistaja on puhelimen päässä. Kaksi viikkoa takana, yksi vielä edessä, sitten nähdään. Hullua ajatella, millä tahdilla elämä etenee; armeijaa takana jo kolme kuukautta. Edessä enää yhdeksän .....

Oon kokonaan unohtanut kertoa tästä keittiössä kukoistavasta orkideasta. Se on päättänyt piristää mua joka päivä, kun koulu yrittää kukistaa mut alleen. Ja nyt se on oikein tsempannut; loppurutistuksen lähestyessä, se pukkasi rykelmän uusia nuppuja.

Tämä kuva halusi nyt olla näin päin. Perussukat, raggegarnista. Muuta kummallista niissä ei ole, kuin että lanka on itsevärjättyä. Ensimmäinen, parin kuukauden takainen langanvärjäyskokeiluni. Tätä lisää!