tiistaina, kesäkuuta 29

Ale-ostoksia, ostoksia ja pallonmuotoinen mekko!

Piti käydä vähän pyörähtämässä katsastamassa kaupunkien tarjontaa, eilen ja tänään. Ja tarttuihan sieltä mukaankin jotain!



Espritin paidat eivät halunneet kuvattavaksi, mutta persikanvärinen paita perhosprintillä ja peruspaita oranssinpunaisena, yht 15 e ! Voi jossain määrin tuntua hintavalta mutta maksan ennemmin kestävämmistä vaatteista jotka pitävät muotonsa kuin h&m retkuista jotka menettävät muotonsa, pintansa ja pituutensa ensimmäisessä pesussa.



Gigantista tämä viime syksystä asti mukana kulkenut unelma. Ei mitään alennuksia, muttakun nyt se oli pakko saada.. Koemaistaja on skeptinen ja väittää että teen tällä yhdet jäätelöt ja se on siinä. Nähkööt vaan.. (oli meinaan niin kallis että muutamat muutkin jäätelöt täytyy tällä kyllä sekoittaa!) Tämä on kuitenkin se jäähdytettävä malli, en niin kovaa jäätelökonetta kuitenkaan himoinnut että olisi pitänyt useampi satanen - tonni pulittaa itsejäähdyttävästä. Tämä kelpaa. :)

Onko teillä kotitekoisten jätskien suosikkiohjeita?

Ajattelin kokeilla ensimmäiseksi kaneli-jogurttisorbettia, jota viime syksynä tehtiin koulun keittiötunneilla, ja seuraavaksi Koemaistaja pyysi banaanijäätelöä. Oi tätä mahdollisuuksien määrää!



Tämäkin on ollut ostoslistalla jo pitkään ja nyt hinnasta oli tippunut 10 e pois, eli Täykkärien vitoskausihan se siinä. Pitäisi hakea vaan neuletakkiin langat, niin olisi jotain tekemistä käsille samalla. :)



Toinen pitkäaikainen unelma! Ratian kumppareita oon kuolannut jo useamman vuoden ja nyt kun ne Mekasta -30% hyllystä löysin, ostin ekat kumpparit itselleni 10 vuoteen.



Jottei aivan osteluksi menisi, olen myös tehnyt itse. "Bikinimekko" joka alkoi Modan ohjeesta juhannusaattona, mutta hermot kiristyivät ompelukoneen katkoessa taas neuloja minkä ehti, joten mekosta tuli oma sovellus. Ja näköjään harjoiteltavaa riittää, vyön kanssa käytettynä se on ihan passeli rantamekoksi. Kangas on Eurokankaan palalaarista ohutta puuvillaa.

Kuvattavana olemista voisin harjoitella myös. :D

Mekko ei ole ainoa ommellen valmistunut tuotos, vaan viikkoa aiemmin surautin myös mustan pellavamekon joka kävi jo muutamassa tilaisuudessa. Palalaarista löysin vadelmanpunaista pellavaa myös, joten siitä tulee varmaan samanlainen mekko tai jonkinlainen tunika. Onhan tässä muutama vapaapäivä aikaa taltuttaa kiukkuinen ompelukone. :)



Nyt tämän pariin ulos aurinkoon. Huomenna luvassa postausta ekasta jätskikokeilusta ja blogin synttäritkin lähestyvät, ehkä niiden tiimoilta jotain. ;)

maanantaina, kesäkuuta 21

kielletty naminami jääkaapissa



" kuiskaan rakas tyttö kulta miksi olet kuin kielletty naminami jääkaap(p)issa ? "

Haaveilin pitkään jääkaappirunoilusta, ja nyt ostin magneetit. Sanonpa vaan että "rakkaus"-paketti on kyllä vähän jotain muuta kuin "suloisia sanoja" enkä välttämättä antaisi tuollaista lahjaksi niinkuin paketti kehottaa, nyt kun tiedän millaisia sanoja siellä on sisällä. Sen original-version ehkä kehtaisi mutta pitänee sekin ensin tarkistaa.. :D



Minua ompeluttaa! Viikonloppuna tein yksinkertaisen mustan pellavamekon jolla meni viikonlopun muisto- ja juhlatilaisuuden, tietysti vähän eri asusteilla sävytettynä. Pitää ottaa siitä kuva kunhan ehtii. Tänään kävin eurokankaan palalaarista hakemassa neljälläkympillä lisää väriä elämään. Teen postauksen niistä kankaista ja suunnitelmista niiden varalle erikseen, kunhan ehdin.

En ole ehtinytkään mainita, että neuleinnostuskin jo vähän palailee. Menin vaan ostamaan ensihätään nallea ja kolmosen puikot, ja koska en tykkää nallesta enkä kolmosen puikoista, se teki ehkä vähän hallaa orastavalle innostukselle.. :)

Reipas hevostyttö hinkuu myös tallille nyt, kun osti oikein uuden ratsastuskypäränkin! Sellaisen hienon! Olisipa rahaa omaan kaviolliseen niin tulisi ratsastettua enemmän. :D

sunnuntaina, kesäkuuta 13

Vauhtiviikonloppu



Käytiin Koemaistajan, Melkein-kummipojan ja Pikkuveljen kanssa katsomassa Korkeasaaren karhuja, ja nepäs olikin nahistelutuulella.



Innokas reissumies, ekaa kerta veneessä, bussissa, ratikassa, ja Helsingissä. Junallakin kuljettiin melkein ekaa kertaa. Itku tuli Korkeasaaressa kun hanhea ei saanutkaan heittää kävyllä. Ihme kummit, kun komensivat?!

Lisään tähän postaukseen ehkä yhden kuvan, kunhan pääsen sellaiselle koneelle joka ei lisää siitä vaan puolikasta.
--

Nyt rauhoitun valmistautumaan huomisiin käsityönopettajan soveltuvuuskokeisiin. Jännittää, jännittää!

torstaina, kesäkuuta 10

Ompelukone surraa meillä, entä teillä?



Postaustahti kiihtyy, mutta pitää postata nämä tänne nyt ennenkuin karkaan taas etelään hetkeksi aikaa. Ostelin leijoja varten useampia eri kankaita palalaarista, ja tämä ihana vihreä päätyi sitten tyynyjenpäällisiksi ja pikku pussukaksi. Pussukan vetoketju on äidin vanhasta laskettelupusakasta, jota myös leikkelin leijan toivossa. Eihän siitä mitään tullut mutta ainakin sain vähän vetoketjuja, vuorivanua ja -kangasta talteen myöhempää käyttöä varten. :) Pussukan ja vetoketjun värithän siis mätsäävät harvinaisen huonosti, mutta ei se luonnossa, ilman salamaa, niin pahalta näytä. Ja ajaa asiansa. :D



Silkkisen huivin löysin kirppikseltä neljällä eurolla, ja ensin jätin sen sinne.. Sitten kävin katsomassa Sinkkuelämää 2, jossa huivista oli tehty nätti toppi rypyttämällä yksi kulma kaulan ympäri menevän narun ympäri. Tai niin ainakin tekisin halpisversion todennäköisesti jostain merkkivaatteesta. :D Leffan jälkeen seuraavana päivänä minun oli pakko hakea huivi itselleni, ja hetken sitä pyöriteltyäni siitä tuli tällainen, alla on kiinni ommeltuna hennesin musta tuubitoppi. Silkkiä on muuten ainakin meidän koneella, aivan hullun vaikeaa ommella! Harkitsin hankkivani myös suojalasit sillä millä voimalla se katkaisikaan neulan ja sinkosi kohti kasvojani!

Blogikriisi

Nyt sitä on sitten tavattu täälläkin.

Tympäisee kun tää ei ole yhtään mun näköinen, ainoastaan vihreä tausta kertoo että mulla on vihreä kausi menossa.

Ja toisaalta ei ole aikaa eikä energiaa tehdä tän kanssa töitä niin että olisin tyytyväinen. Nyt se on vaan sinnepäin.

Ja mikäköhän neuleblogi tääkin luulee olevansa, kun kirjoittaja koski puikkoihin viimeksi raivatessaan työpöytää ja siirtäessään ne sivuun. Neuleinspis on palailemassa, mutta jos toteutan projektin jota suunnittelen, siitä on valmista blogattavaa säkällä jouluna.

Jos sitä nyt vaan nauttis kesästä ja palais blogin ulkonäön pariin sitten kun siihen on oikea inspis. Postailuun ei ole luvassa taukoa, sorry? :D

Innokas apuri!

Sampo on aina valmis ojentamaan auttavan tassun. Yleensä se toimii laadunvalvojana ja projektipäällikkönä, joskus se käsittelee tarvikkeet ennen minua uuteen uskoon. Näissä kuvissa on käsillä ennakkotehtävän valmistus.. Esittelen ennakkotehtävän täällä blogissa, kunhan soveltuvuuskokeet on ohi. :)

Sampo valmistelee materiaalit.



Puolaa langat. "Anna mä näytän."



Toimii tarvittaessa myös kaava-arkkina. "Eikö musta tuliskin hyvän mallinen leija?"



Ja koska laadunvalvojan työ on niin rankkaa...

tiistaina, kesäkuuta 8

Yllärimatka



Viime viikolla järjestin Koemaistajalle yllärin. Jankutin koko kevään Tallinnasta, että joko mennään ja kun ei sitten saatu aikaiseksi mennä/ei ollut oikein rahaakaan, päätin varata kyselemättä mitään valmistumislahjamatkan. Enkä kertonut mitään etukäteen. Pakkasin tavarat, pihistin passin ja varasin laivat, ja sitten yritin säilyttää salaisuuden yli viikon ajan, siinä tällä kertaa jopa onnistuen! Koemaistaja lähti maanantaina töihin Helsinkiin, ja keskiviikkona Länsiterminaali kutsui meitä. Juonin Koemaistajan työnantajan kanssa niin, että yllätettävä tuotiin terminaaliin jossa odotin laukkujen kanssa. Ja hämmennys oli valtava. Ilmeisesti yllätys oli mieluinen. :)



Näköaloja hotellin ikkunasta. Olimme Virussa, joka oli kyllä ihan miellyttävä kokemus, ja aamupala Merineitsissä oli hyvin kattava! Reissu oli yhden yön miniloma, mutta siinä ajassa ehti vähän shoppailla, istua terassilla auringossa, syödä Olde Hansassa (Peppersack kadun toisella puolella oli parempi, kokeilimme edellisellä reissulla Tallinnaan;)) ja viettää laatuaikaa kiireisten juhlavalmisteluviikkojen jälkeen.



Löysin alennuksesta kaunokaisen, ja muutuin hetkessä Converse-kukkarotytöstä Esprit-tytöksi. :) Espritistä oon muutenki alkanu löytämään vaatteita, tosin kierrän aina vaan alerekit koska täysihintaisiin on varaa vain haaveissa. Alerekeistäkin löytyy kivoja juttuja. :)



Karkkiakin piti tuoda, tietenkin. Ja pikkupulloja kokoelmaan, joka alkaa olla jo ihan siedettävän kokoinen, ja se kasvaa. Pikkupullojahan ei myöskään koskaan saa juoda pois, ne on keräiltäviä juttuja. :)

Viikonloppuna tuli hankittua taas uudenlaista kivaa työkokemusta. Olin ruuhka-apulaisena kukkakaupalla, raastamassa piikkejä irti ruusuista ja myymässä kukkia kauniisti pukeutuneille juhliin matkalla olleille ihmisille. Kokemuksena tosi kiva !

Perjantaina Helsinkiin taas, melkein-Kummipojan kanssa. Sitä ennen täytyy rakentaa leija, käsityönopettajankoulutuksen soveltuvuuskokeita varten, jotka onkin ens viikolla! :) Ja todistettavasti tein tänään käsityöjuttuja, ompelin 5 kpl neljän metrin pituisia verhoja, "ihanasta" paksusta Ikean raitakankaasta. Ens viikolla kun palaan köksän- ja kässänopen soveltuvuuskokeista, lupaan neuloa. Ja haluan neuloa, pitkästä aikaa!

Miten teidän lukijoiden kesä on alkanut? :)

tiistaina, kesäkuuta 1

Juhlahumun hälvettyä



Viikonloppuna juhlittiin Koemaistajaa. Alkuviikko onkin melkein mennyt nukkuessa; koko viime viikon yöunet jäivät murto-osaan siitä mitä pitäisi, ja väsy iski jo juhla-päivän aamuna. Viimeviikkoiset 9 leivottua kakkupohjaa, muut leivonnaiset + valtavasti siivoamista tekivät kyllä tehtävänsä. Nyt alkaa vähän tasaantua, ja elämä voittaa. :)



Tästä kakusta voinee päätellä että miksikäs sitä valmistuttiin. ;)



Sitten oli myös perinteisempää versiota, jos musta kakku hirvitti.. Kesän ensimmäiset suomalaiset mansikat! Välissä lime-valkosuklaarahkaa, kermaa ja lime curdia, ja mansikoiden alla mansikkakermaa joka jäi tuulihatuista.



Tuulihatuista tuli ihan siedettäviä. Suolaiset täytin savulohimoussella (savulohta, kermaa, smetanaa, valkoviiniä, pippuria, tilliä) josta tuli vähän turhan suolaista mutta kauppansa nekin tekivät. Makeissa puolestaan oli mansikkakermaa ja valkosuklaata, ja vielä ihan oikeaa mansikkaakin lohko. Siedettävä on ehkä turhan vaatimaton ilmaisu, ihan hyvin ne suihin katosivat! :)

Nyt mulla on siis menossa ihan oikea kesäloma. Pääsykokeisiin valmistautumista tässä tosin on, työt alkavat kesäkuun puolessa välissä. Mutta josko sitä nyt saisi aikaan tehtyä kaikki rästihommat, alkaen työpöydän siivoamisesta. Tähän on kertynyt ihan kaikkea aina passeista Aku Ankkoihin, ja onpa ne koulukirjatkin tuossa.

Toivottavasti vanhan koulun kirjat saa siivota pysyvästi pois tältä pöydältä. :)