tiistaina, marraskuuta 30

Matto & Pohjanmaan kuulumisia

Terkkuja Sampolta! Hauska kissa haluaa edelleen valjaissa ulos, vaikka pakkasta on ja nenä punottaa. Nyt reissut vaaan ovat lyhentyneet ja kissa pyrkii jo omatoimisesti sisään. Olisi kiva pitää lemmikkiä täällä Helsingin-kodissakin, mutta aika epärealistinen haave se nyt on tässä kämpässä, muun muassa.

Vauvanpeitto.
Lankana Novita Isoveli, 6 puikot, ja mittaa tällä on n. 100 x 70 cm, en varmaksi sano kun unohdin mitata. Ihan vaan oikeita ja nurjia ruutuja, ja väliin helmineuletta.

Ja sitten siihen mattoon!
Maton valmistaminen kuului siis kankaankudonnan kurssiin, kurssityö sai olla melkein mitä vaan kudottavaa ja itse päädyin mattoon, niitä kun ei tässä luukussa vielä ainoatakaan ole. Mittaa matolle tuli 110 cm x 97 cm. Olisi se voinut vähän pitempi olla, mutta satiininauha loppui kesken, ja oikeastaan jo suunnitteluvaiheessa tiesin tekeväni sellaisen maton mihin materiaalit riittävät. Ehkä pari metriä olisin tarvinnut lisää. :) Muina kuteina oli siis punainen trikookude ja keltainen paperinaru, ja sidoksena kuderipsi.
Nyt on taas monta projektia kesken. Vauvan sukat pitäisi olla jo lähetettynä saajalleen, kun en niitä valmiiksi asti ehtinyt saada, ja villahaalarikin on puikoilla. Ja suunnitelmia, niitä vasta onkin! :)

--

Oon tässä muuten miettinyt, onhan SNY muistanut minua? Vähän huolestuttaa kun joulukuu jo kolkuttaa. :)6 kommenttia:

 1. Tyylikäs matto, piristää keittokomeroa kummasti :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Väripilkku oli tavoitteena. Virheitä löytyy mutta ainakin sai kipinän tuohon kutomiseen. :)

  VastaaPoista
 3. Ei ole vieläkään tullut. Liatoithan varmasti hotmail.fi etkä hotmail.com ? muuta en keksi miksei tulisi perille...

  VastaaPoista
 4. Laitoin, sillon ekalla kerralla olin laittanut .com.. jos koitat mailata jotain mulle eka, ann_n@netti.fi? Oon muuten myös sun osoitetta vailla, luovaa leikkiä varten! Jos oon joutunu sun roskapostikansioon? :D On kyllä harvinaisen hankalaa.

  VastaaPoista
 5. Ihanan piristävä matto!
  Meidän Tassukin oli innoissaan päästessään ulos valjaissa, sitä ei kylmyys haitannut yhtään. Fleksin toisessa päässä kyllä paleltiin...

  VastaaPoista
 6. Sampo <3
  Ja matossa on niitä ihania tähtösiäää! :D

  VastaaPoista