maanantaina, toukokuuta 9

Pieniä vinkkejä portfolion tekoon

1. Toivo suurta ihmettä viime hetkeen saakka.

2. Jos ihmettä ei ole tapahtunut, on todennäköisesti viimeinen ilta ja olet pulassa. Noudata ohjeita.
a. Hengitä syvään. Vaikka facebookissa. Vertaistuki on tärkeää.
b. Huomaat että 4 hamstrausreissua tiimariin ei riitäkkään, ja kartongit tulevat loppumaan kesken. No, nipistetään sisällöstä. 3 purkkia liimaa ainakin riittää.
c. Tarkista lähikaupan aukioloajat, ja kipaise hakemaan lisää liimaa. Osta samalla jäätelöä, sipsejä, limsaa yms hyvää joiden avulla jaksat läpi pitkän yön.
d. Syö herkut, facebookin avulla.

e. Kun viimein saat aikaiseksi alkaa kokoamaan portfoliota, muista ettet tee mitään helpon kautta. (Kuvassa esimerkki; mallitilkku langan yleisilmeestähän on näppärää tehdä kutomalla mininäyte neulan ja pahvin avulla.)
f. Kun tuherrat itkua, soita pari puhelua jotka helpottavat oloa. Raportin tekoa ne eivät kyllä edistä.
g. Kello on varmaan jo aika paljon ja oletettavasti portfolio vasta puolessa välissä. Jatka työskentelyä.

h. Kun meinaat nukahtaa puolivalmiin portfolion päälle, voit siirtyä yöunille. Aseta herätys tunnin päähän.
i. Kursi aamulla paniikissa portfolio kasaan ja toivo että opettaja ei huomaa sieltä puuttuvia reflektioita. Joskus niinkin käy!

___

Portfolio ei aivan tuolla kaavalla valmistunut tällä kertaa, mutta tuo on se yleisin. Aloitin hyvissä ajoin, tulostelin kuvia portfoliota varten ensimmäisen kerran jo puolitoista kuukautta sitten. Perjantaiaamunakin olin vielä tyytyväinen kun aloitin heti aamusta leikkaamaan tilkkuja ja näytteitä ja kokoamaan portfoliota. No, sitten tuli viikonloppu ja pari työvuoroa ja siinähän se sitten oli. Liima loppui, kartongit loppui, ja jouduin vähän soveltamaan. Opettajat ilmoittivat että huomisaamuun mennessä jos palauttaa, ehtii ensimmäiseen palautukseen vaikka deadline olikin tänään.
Ja ehtihän se ! Vain yksi kurssi on rästissä! Ekan vuoden opetukset on ohi!!

5 kommenttia:

  1. Tuo portfolioden kasaaminen on niin tuttua, jotenkin se venyy aina sinne viimeiseeen iltaa/yöhön, vaikka aina yrittää aloittaa ajoissa. Ja aina sieltä unohtaa jonkun pikkujutun, jonka tajuaa unohtuneen vasta, kun on palauttanut portfolion. Onneksi omat portfoliot tältä keväältä on jo palautettu.

    VastaaPoista
  2. Jes, paljon onnea ensimmäisen vuoden kunnialla suorittamisesta! Miulla ois vielä kaks viikkoa tiukkaa duunia jäljellä...

    VastaaPoista
  3. r, sitä ei tosiaan ikinä tajua aloittaa ajoissa... Onnea myös opintojen kasaan rutistamisesta! Ja Emmalle paljon tsemppiä viimeisten opintopisteiden metsästykseen!

    VastaaPoista