maanantaina, heinäkuuta 6

Muruja ja vadelmaunelmia

Vihdoin sain blogin aikaiseksi. Uunissa kypsyy parhaillaan murupiirakka, joka oli tällä kertaa oma sovellus, ja pikkuisen jännittää!

___

Vadelmamuru

Pohja:
4 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna
ripaus vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
n. 1 l vadelmia
sokeria
sitruunamehua

Sekoita sokeri ja jauhot, lisää vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita mukaan kananmuna, ja lisää sulatettu voi jonka avulla nypit taikinan. Korppujauhota vuoka, ja painele taikina vuokaan, myös reunoille! Jätä osa taikinasta säästöön. Vaahdota kerma, lisää joukkoon sokerissa ja sitruunamehussa pyöritellyt vadelmat. Laita täyte vuokaan, ja loput murut päälle. Uunissa 200 astetta, n. 35 min.

___

Tällaista siis tänään, lisään kuvan kunhan saan unelman (?) uunista.

Mitä muuta tähän blogiin onkaan tiedossa? Käsitöistä sen verran, että hitaasti/varmasti valmistuu lapasia ja villasukkia, puikoilla on myös 2-vuotiaan neulehuppari. Ikuisuusprojekteina ruudullinen slipoveri (puikoilla 3 vuotta, ja takakappale ja etukappaleesta puolet valmiina...) ja vanha puinen arkku, jonka hionta on vähän vaiheessa.

Tämä tyttö lähtee ehkä syksyllä opiskelemaan ja etsii pienen oman pesän, jossa on tiedossa paljon maistiaisia ja pakastin täynnä herkkuja... Vakituisen koemaistajan roolin on omaksunut Janne. :)

Tästä on hyvä jatkaa...

!! Kuvan lisääminen jäi, sillä siinä vaiheessa kun kameran sai esille, jäljellä oli vain pikkiriikkinen palanen. Rakenteeltaan oli hyvin valuvaa. ;) Mutta valloittavaa! Koemaistaja arvosteli yhdeksikköön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti