torstaina, tammikuuta 26

Kangaskaapista vaatekaappiin

Päätin tarttua pussukkaan, joka on marinoitunut kangaskaapissa jo jonkun aikaa, veikkaisin puolta vuotta. Ostin tarvikkeet huppariin alunperin tietty kaava mielessäni, ja pussista löytyi vetoketjukin. En jaksanut kuitenkaan alkaa ohjeiden kanssa söhläämään vaan annoin palaa vaan.

Piirsin kaavat summamutikassa, hyväksi havaittua hupparia mukaillen. Tykkäsin sen hupusta, jossa kaulus nousee vähän korkeammaksi, ja päätinkin nyt käyttää sitä samaa tässä omassa. Hupun sisus on erivärinen ja näkyy käytössä ihan hyvin.

Ruskea kangas on keskivahvaa collegea ja vihreä trikoota. Helmassa on resoriputkea, jonka laitoin ihan koko leveydeltä; tänne on suotu tuota takapuolta sen verran etten kestä paitoja joita saa aina kiskoa takaisin alas kainaloista. Lisäsin myös alkuperäiseen huppariin mittaa vajaa kymmenen senttiä. Lyhyen koelenkkeilyn jälkeen räpellys tuntuu ihan käyttökelpoiselta retkulta.

Hihoihin halusin myös resorit joten kursin ne kasaan tuosta trikoosta. Saumuria ei tästä taloudesta (vielä) löydy, joten hommaahan tuossa oli kun piti monta kertaa suristella kaikki reunat läpi.

Oon ihan yllättynyt lopputuloksesta. Että vaikka tein vaan vähän sinnepäin, vaate on kerrankin kelvollinen. Ylensä kun lähden kaavoilla kokeilemaan, tiedossa on itkua ja raivareita. Toisaalta on kyllä kokemusta myös sellaisista "mä vähän kokeilen"-projekteista joiden lopputulos on kelvannut autonpesurievuksi.

Nuo kankaat maksoivat muistaakseni yhteensä jonkun viisikymppiä. Että ei se mitenkään halvaksi tule. Tällainen pitkäkestoinen marinointi onneksi häivyttää tarkat eurolukemat..

3 kommenttia:

  1. Pirteän vihreät sävyt kankaassa, kevät tulee ;)

    VastaaPoista
  2. Niin tulee! Jee. Löysin muovipussin pohjalta kuitin, 53 e meni noihin kankaisiin. Että jos haluaa unohtaa totuuden paljonko on laittanut matskuihin rahaa kannattaa kyllä nopeasti hävittää kuitit..

    VastaaPoista
  3. Ihana huppari! Näyttää kerrassaan täydelliseltä värejä myöden. Malli on ihanan rento.

    VastaaPoista