tiistaina, huhtikuuta 6

Tomaattileipää tiistaina


Tomaattinen tuoksu on vallannut koko talon. Päähänpistosta piti lähtea hakemaan aurinkokuivattuja tomaatteja, ja tehdä leipää Reseptivihon ohjeella. Tuli ihan hyvää, tosin unohdin toisen pellillisen uuniin ihan vähän liian pitkäksi aikaa, sisus on kyllä todella mehevä mutta sen kuoren murtamiseen saa käyttää voimaa. Tomaattia ois voinut myös olla vähemmän, ohjeessahan on "200g tölkki", ostin 330 g tölkin, josta tomaattia 200 g. Loogista?


Orkidea jaksaa sinnitellä. Olen siitä kyllä valtavan iloinen, että se on taas puskenut uuden lehden, raatelevasta kissasta ja hajamielisestä omistajasta huolimatta. Olen sitä muutaman kerran ehtinyt tänä keväänä jo helliä Substralin orkidearavinteella, ja uusia ilmajuuria on tullut jo usean kuukauden ajan. Tulisi vain se kukkavarsi!!

Täytyy ihailla orkidean kasvuintoa, itseltä tuntuu olevan virta vähissä. Ja tuntuu että se kaikki vähäkin tulee kanavoitua ihan väärin.. Haluaisin lukea pääsykokeisiin, päätin lähteä yrittämään Helsingin yliopistoon käsityönopettajaksi opiskelemaan. Mutta käyn kuitenkin koulussa, mikä tuntuu turhalta sillä ala ei kiinnosta, vaikka opinnoissa varmasti paljon yleishyödyllistä asiaa onkin. Kuitenkin tuntuu tyhmältä käydä koulussa kun sen ajan haluaisi lukea. Koulun jälkeen on kuitenkin jotenkin väsynyt, ja silmät lupsuu vaan kiinni jos alkaa lukea. Sitten nukutaan päikkärit jotka helposti venähtää...

Neulejuttujen kanssa on vähän samaan aiheeseen liittyvä oravanpyörä. Nimittäin neulomisesta tulee huono omatunto, tyyliin jos en jaksa lukea en kyllä saa jaksaa neuloakaan. Niinpä en sitten ole neulonut. Keskeneräisiä projekteja on kahden käden sormilla laskettavaksi, jospa sitä viikonlopun lapsenvahtikeikalla saisi jotain aikaan. Toivon ainakin.

Muuten mieli on pirteä ja oon tosi iloinen että motivaatiota lukemiseen löytyy. Ja piristäähän tätä kevättä monet muutkin asiat, kuten uusi työkuvio, tosin en tiedä jäikö se nyt muutamaan vuoroon. Mutta opinpa uutta! SNYkin taitaa olla jossain olemassa? :) Kevät tulee pikkuhiljaa, on mukava kirjoitella kirjeitä, pyöräillä, ja välillä vaan möllöttää Koemaistajan kainalossa.

Ai niin muuten, arvatkaapa vaan. Kone lähtee uudelleen huoltoon! Periaatteessa toimii, mutta en halua tehdä jokaisen avaamisen yhteydessä kiintolevyn yhtenäisyystarkistusta, sulkea 18 wordpadia jossa on jotain koodikieltä ja saan selvää vain tekstin "cannot open" ja klikkailla työpöydän kuvakkeita niistä mitään kuitenkaan tapahtumatta. Rakastan tekniikkaa!

5 kommenttia:

 1. Voih! Eikö ne todella saaneet sitä konetta kuntoon? Kuulostaa rasittavalta. Juu, tekniikka on aivan ihanaa :D
  Onhan jokainen koulu tietysti hyödyllinen, mutta tuntuu varmasti aika turhauttavalta opiskella alaa, joka ei sitten kuitenkaan ole oma. Tuo käsityönopettajan koulutus, se kuulostaa loistavalta!
  Mulla on ollut sama juttu, että neulominen aiheuttaa huonon omantunnon. Silloin, kun koin jonkinlaisen burn outin koulun kanssa. Nyt ajattelen asian niin, että neulominen on rentouttavaa, se on lepäämistä. Ja ihminen tarvitsee lepoa, joten neulominen on sallittua kun siltä tuntuu.

  Taas lipsahti piiitkä kommentti. Mutta villasukkien neulomisesta vielä: Olet oikeassa. Tuleehan ne villasukkakelit, ihan joka vuosi C:

  VastaaPoista
 2. Oi tomaattileipä kuulostaa niiiin hyvältä! :)

  Orkideasta haaveilen iteki mut en oo uskaltanu vielä ostaa, pelkään että tapan sen. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maija loistavasta perustelusta siihen miksi neulomisesta ei saa tulla huono omatunto. :) Tuntuu vaan ,että kun vapaa-aikaa (ts aikaa jolloin voisi joko kutoa tai lukea) on muutenkin vähän, on väärin kutoa, vaikka se rentouttavaa onkin. Ehkä pitää ottaa hetki sinne tänne. Ne hetket tuppaa vaan venymään. :)
  Annika: Hanki ihmeessä orkidea! Mäkin pelkäsin ja epäilin omia viherpeukalon taitojani, mutta sain orkidean lahjaksi. Puoltoista vuotta se on tossa nyt ollut ihan vihreä. Kukkia odottelen mutta tyydyn siihen että niitä ei ehkä tule, jos olen epäonnistunut. Hankin sitten kaveriksi uuden joka kukkii. :)

  VastaaPoista
 4. Mä laitoin leipäohjeen heti kirjanmerkkeihin. Kiitti. Mä olen ihan hulluna AKT:hen (lyhenne, joka kirjoitetaan kauppalistaan kun ei viitti kirjoitaa aurinkokuivattu tomaatti).

  Koitahan jaksaa sinnitellä opintojen kanssa. Mulla on neljä tutkintoa takana eikä mikään niistä ole mennyt hukkaan vaikka en niissä hommissa olekaan. Kässyope kyl kuulostais kivalta ammatilta:-)

  VastaaPoista
 5. Tosiaan sitä tomaattia kannattaa kuitenkin laittaa vähän vähemmän kuin minä laitoin. Et voi tykätä siitä niin paljon etä tekisit saman virheen kuin minä:) Pitää kokeilla tuota joskus uudelleen, ohjetta totellen.
  Koitan jaksaa, tosin tuntuu että päivät kuluu ja paniikki kasvaa, siis noiden pääsykokeiden kanssa. :) Tuskinpa tosiaan mikään tutkinto kuitenkaan turha on. Ei vain nostata kauheasti fiilistä kun kerrotaan, että teillä on muuten sitten 20 viikkoa palkatonta harjoittelua (en ole oikein tuon ystävä), alalta joka ei kiinnosta. Jeejee. :D

  VastaaPoista