keskiviikkona, lokakuuta 13

Illan ohjelmassa 1,5 kg matonkudetta

Postaustauko on taas venähtänyt, senpä vuoksi tulee taas megapostaus. Pitäisi kyllä postata useammin, jotta jaksaisitte lukea loppuun. Aikaa vaan menee paljon kouluun ja töihin, muuta en oikein teekään. Vähän murhettakin on perhepiirissä ollut, jonka vuoksi viime viikonlopun suunnitelmat menivät uusiksi, ja Koemaistaja ei päässytkään Helsinkiin. Nyt kuitenkin tuo murhe alkaa jo väistyä, ja toivotaan ettei vakavista sairauksista tarvitse enää huolehtia.

Viime viikonloppuna tein pikavisiitin kotiin, ja yllätin kaikki. Paitsi Koemaistajan, joka yllättikin minut, ja oli Tampereelta eteenpäin samassa junassa! Lupasi muka hakea mut asemalta, mutta pistikin kävelemään kanssaan kotiin. Kantoi sentään laukun. :) Kivoja ylläreitä! Ja jännää miten yhden päivän visiittikin voi vaikuttaa niin paljon, isä vei perheen syömään ja kissa roikkui puun oksalta valjaissa, reppana. Mitäs kiipesi niin korkealle.

Riittää taas muisteltavaa. :)


Viime perjantaina löysin itseni hulluilta päiviltä. Kamalaa, töniviä ihmisiä hamstrasi tavaraa mielipuolten tavoin, ja vaikka itsekin vannotin etten ostaisi mitään, pientä ostettavaa kertyi niin että kori oli otettava. Muliinilankoja 50 vyyhtiä, 12,50 e ! Noita tarvii koulussa eli hyvä ostos. Kuvista puuttuu 2 maustepurkkia, 2 € ja piilovetoketju koulutyötä varten. Sublimen angora-merinolankaa, josta on jo puikoilla leposukat tälle ihmiselle, joka nyt niitä tarvii. Sukkalankaahan tuo ei varsinaisesti ole, mutta neulon mukaan myös Merisockia jota ostin aiemmin messuilta. Ja näillä ei huidella pitkin kyliä, vaan otetaan rauhallisesti.

Tämä on ensikosketukseni tuohon lankaan, ja täytyy sanoa että en kyllä haluaisi sitä kasvojeni lähelle neuleisiin. Pölinä on valtava! Joka paikka on täynnä marjapuuronpunaista haituvaa, ja neulomisen jälkeen niistän angoraa.


Jotain valmista sentään. Pintaneulesukat Jannesta, tykkään tosi paljon näistä uusista väreistä, ja Janne on edelleenkin mukavaa neuloa. Koemaistajakin tykkää langasta, nimen perusteella. =D Sukkien saaja ei ole vielä tiedossa, mutta eiköhän sekin joulun tienoilla selkene. :)


Olin pipoa vailla. Tein tämän Viking Alpacasta, ja lanka oli mukavaa neulottavaa ja ihanan pehmeää! Puikkoina 40 cm bambupyöröt numeroa 6. Kuvio ihan omasta hatusta, 5 silmukan välein vuorotellen kavennus ja lisäys. :)

Yhden sukan syndroomaa havaittavissa. Leposukasta toinen valmis, ja eilen töissä tuli aloitettua ensimmäistä Tuntemattoman sotilaan villasukkaa.

Tässä illan ohjelma..... Ensi viikolla, kun puut vapautuvat pääsen paukuttamaan omaa mattoa!

3 kommenttia:

  1. Onnea kudeurakkaan :D Tulee varmasti hieno matto!

    VastaaPoista
  2. Jännä, että teillä "helesinkiläisillä" on kutomista jo ensimmäisenä vuonna, meillä satulinnan asukkailla se on sijoitettu oikeastaan toiselle vuodelle. Tahdoin vain kertoa, että saman alan opiskelija täältä pikkuriikkiseltä kampukselta lukee blogiasi. Toivottavasti ei ainakaan haittaa. :)

    VastaaPoista
  3. r : Ihana kuulla vaan että joku lukeekin :) ! Tulee vähän motivaatiota kirjoittaakin, ja nyt vielä erityisesti kun siellä on joku samanlaisessa tilanteessa muualla. :) Kudonnan kurssin päätös oli tosiaan eilen, että se on periaatteessa nyt ohi, vaikka mulla ainakin on puissa kiinni jo uutta projektia. Ootko tykännyt, ois kiva kuulla kaukomaiden opiskelustakin. ;) Jos pystytät joskus blogin, ilmoitahan!

    VastaaPoista