keskiviikkona, lokakuuta 20

Karkaileva lankamopo

Kävin viikonloppuna vanhempien ja sisarusten kanssa Tallinnassa. Oli mukavaa viettää laatuaikaa perheen kesken, veljilläkin oli selvästi ollut ikävä minua kun piti niin kiusata ja nahistella. :) Syötiin hyvin, vähän shoppailtiin ja vääntäydyin jopa aamu-uinnille vielä maanantai-aamuna! Kummallisen piristävä miniloma siis. :)

Siskon kanssa otettiin suunnaksi maanantaina Karnaluks... Ja siellähän se langanostolakko viimein sortui. Voin kyllä puolustautua, että minusta ulkomailta ostetut langat ovat eri asia.. Tiedän, todella ontuva selitys!

Joka tapauksessa, otin Karnaluksissa muutaman tällaisen lankarullakuvan, ennenkuin menetin lankamopon hallinnan. Omista Karnaluksin-ostoksista ei ole kuvaa vielä, kun ovat levällään tässä pienessä kämpässä, mutta laitan myöhemmin.

Karnaluksissa kyllä kannattaa käydä. Ja ehdottomasti menen sinne kyllä vielä uudelleen, kunhan tiedän mitä tarvitsen enkä vain hortoile päättömästi ja lapa koriini kaikkea mahdollista. Matkaa ei ole pitkälti, Stockmannista eteenpäin jokunen kortteli poispäin keskustasta, ja me mentiin ihan kävellen etsimään kyseinen kauppa, ja seuraavana päivänä sitten taksilla kun oli vähän aika kortilla. Taksi maksoi Olümpia-hotellilta 65 kruunua. Aikaa ostosreissulle kannattaa varata, varsinkin jos menee ensimmäistä kertaa. Hyllyjen määrä saa pyörimään päämäärättömästi, lankojen lisäksi löytyy esimerkiksi nappeja, nauhoja, helmiä ja helmiaskartelutarvikkeita, ristipistotöitä, ompelutarvikkeita, ja joitain kankaitakin.

Maksuvälineenä olisi nyt käynyt ilmeisesti eurotkin, ja kuten monissa blogeissa aiemminkin on kerrottu, kassan toiminta on uskomattoman hidasta. (Samalla tavalla toimii Helsingin tekstiilityökeskus, jossa kassalla nimen perusteella etsitään tuote, ja loppujenlopuksi printataan pitkä kuitti A4-kokoiselle paperille.) Jos on ruuhkaa, tilanne on todella miellyttävä. Ja siinä jonossa ehtii hyvin tuskastella, mitä kaikkea tulikaan ostettua...

Siskon ostokset. Arvaako joku mitkä ovat lempivärit? ;) Sisko täytti siis 12 elokuussa, ja hyvin on tullut vanhempaan siskoonsa tässä näpertelyinnossaan, vaikka vielä piti ehkä vähän auttaa. "Etkös sä tykkää näistäkin..." ja "voi nämä teet ainakin ennen joulua!" Koppa oli ensin tyhjä ja ilme vähän sellainen, että mä en osta mitään, mutta otettuani shoppailuassistentin roolin (eikö sellaisiakin jossain päin maailmaa ole? Personal shoppereita?) kori alkoi täyttyä. Mukaan lähti lankaa huiviin ja lapasiin, puikot, helmiä, siimaa ja korulukkoja, ja ristipistopaketti.

Saatoin ehkä isälle väittää, että siskon mopo karkasi pahemmin kuin minun. Saatoin ehkä antaa vähän kaasua. :)

Tällaisen ristipiston sisko löysi. Valtavan suloinen! Alkoi ehkä vähän kaduttaa etten ostanut itsekin tuollaista.

Nämä langat on ostettu läheltä vanhankaupungin portteja, kukkamyyjiä vastapäätä. 100 % villaa, 100 g ja 3 € / vyyhti!

Nämä ihanuudet taas löytyivät Sadamarketin 2. kerroksesta. Pienemmässä vyyhdissä on 170 g ja suuremman kokoa en muista, koska se lähti jo kotikonnuille mummin tuliaisiksi. Haen itselleni kuitenkin uuden perjantaina! Varasin Koemaistajalle ja minulle lyhyen päiväristeilyn, jonka aikana ehtii hyvin käydä syömässä Vanhassa Kaupungissa. (Suosittelen Peppersackia!) Siinä takaisintulomatkallahan on sopivasti tuo Sadamarket, ja nämä vyyhdit olivat myös edullisia, yli kymmenen euron vyyhtiä en löytänyt, ja värejä oli muitakin kuin nämä violetin sävyt.

Viking Linella on muuten käytössä bonuskorttisysteemi, eli kun ostaa myymälästä tietyllä summalla, saa ilmaisristeilyyn oikeuttavan lipukkeen, jolloin maksetaan vain muutaman euron matkustajamaksu. Eli ostokset kannattaa keskittää yhteen ostoskertaan. Onnekseni viikonlopun retkellä oli mukana 6 ihmistä, ja ostoksia kertyi myös laivasta, eli nyt pääsen vaikka marraskuussa Karnaluksin-retkelle. :) Jos innokkaita löytyy, sinnehän voisi mennä vaikka porukalla?!

Vanhankaupunginporteilta sain kotiini myös muutaman ruusun, ja nyt ne kolme koristavat ruokapöytääni. Alan kyllä ostamaan kukkia kotiin useammin! Näiden ruusujen hintahan on Virossa siinä 1-2 euroa, eli ei nyt ihan valtavasti kirpaise, Suomen hintoihin verrattuna...

Sukkasatoon menivät vielä nämä leposukat, ja on jo postitettu uudelle omistajalleen. :)

6 kommenttia:

 1. Oijoi, ihan tuli taas ikävä Karnaluksiin, se on kyllä taivas. Miulla oli viimeeks siellä aikaa vain tunti, ei todellakaan riittänyt :P

  VastaaPoista
 2. Mekin oltiin vain tunti, siinä ajassa ehti vasta alkuhepuli laantua! :D

  VastaaPoista
 3. ihana toi nalle ((: minust tuntuu et puhti loppuu ennenku saan edes puolet matkakuvista käytyy.

  VastaaPoista
 4. Mustakin toi nalle on suloinen :) Sun matkakuvat on kivoja, Jannen kanssa niitä eilen kateltiin :)

  VastaaPoista
 5. Oijoi, ihania lankoja sinulla...
  Muuten, posteljooni sai hommia eilen, kun sai kainaloonsa sinulle tuotavan lähetyksen. Maksikirjeenä tulee, joten posteljooni varmaan jättää sinulle lapun, että saat postista haettua.

  VastaaPoista
 6. Laitatkot yhteystietosi minulle sähköpostiin epa@hotmail.com niin saan postitettua sinulle pienen paketin!

  VastaaPoista