maanantaina, tammikuuta 10

Kun poijjalle annettihin nimi!

Viime viikolla järjestettiin juhlia; olin Koemaistajan siskon apuna, lähinnä keittiön puolella. Valmistelu alkoi kunnolla maanantain kauppareissusta (Prisman kärryt huoltoon kiitos. Meiän oma hirras oikealle kun eturengas jäi jumiin ja ostostelu oli aika tuskaista, varsinkin kun kauppa kierrettiin ainakin kolmesti) ja päättyi tietenkin juhliin torstaina.

Tässä omia tarjoilutekeleitäni. Voileipäkakkujen teko delegoitiin niin, että se joka tykkää sisällöstä, tekee senmakuisen kakun. Mulle lankesi kalakakku, muille kinkku- ja metvurstikakut. Kalakakussa on sisällä silputtua savulohta, tonnikalaa, ja savulohisalaattia, ja se kostutettiin kalaliemellä. Päällystä on savulohiviolaa. Nyt on sitten tehty ensimmäinen voileipäkakku!

Kakuissa oli sisällä silputtua persikkaa ja vadelmaa kermavaahdossa, ja se kostutettiin vadelmamehulla. Reunan pursotukset kermaa ja päällystä sokerikuorrutetta, kiekurat valkosuklaata.

Pojasta tuli Tatu, ja hyvin sopiikin nimi saajalleen!

Tällaiset annettiin lahjaksi, potkuhousujen kera. Äiti kauhistutti meitä kertomalla (jälkeenpäin?!), että vanhan kansan uskomuksen mukaan se joka vie lahjaksi kengät saa itse seuraavan vauvan. Huh, ei semmoista tähän saumaan, sillä...

... näissä on ihan tarpeeksi operaatiota tälle keväälle. Luulisi näillä alkuun pääsevän. Nyt pitäisi olla sitä aikaakin, nimittäin ilmoittaudun inttileskikomppaniaan.

TJ 361, luulisin. Perhana.

5 kommenttia:

 1. Komeita leivonnaisia, nyt rupes tekee mieli savulohta... Voi siuta raukkaa, miun mieheke oli onneks jo käyny intin kun tavattiin. Koita kestää!

  VastaaPoista
 2. Savulohi on herkkua! Ja Rosson uudella ruokalistalla on muuten lohiciabattaa, oli aika namia sekin! :) Eiköhän tuon ajan kestä, ollaan muutenkin jo kaukosuhteiltu syksyllä. Aloitin karkkilakon ja lupasin olla yhtä kauan lakossa kuin mies intissä.. Se on varmaan vaikeampi homma ;)

  VastaaPoista
 3. :D Vähänkö upeet töppöset! Mäki haluun (siis oman kokoiset).
  Ohjee pliis pliis pliis (vaikka sitten nuihin pikkaraisiin, niillekin on lähipiiris kysyntää)...

  VastaaPoista
 4. Asia selvä, kirjoittelen ohjeen :)

  VastaaPoista
 5. Kiituksii! :)
  Ja arvaa kuka kuitenki just ilmottautu. :P Kyl sunkii pitää.

  VastaaPoista