tiistaina, tammikuuta 4

Ristiäisleipomuksia

Leivoin tämän aamun keksejä Koemaistajan siskonpojan ristiäisiin. Näiden vaaleiden piparien ohje ompi tässä;

200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
6 dl jauhoja

175 astetta, n. 8 minuuttia

Kärähtivät hyvin herkästi! Uunia kannatti siis vahtia tarkasti. Jos nyt tekisin uuden taikinan, vähentäisin sokeria aika kovalla kädellä.. Kun olin tehnyt vaaleita pipareita kylliksi (tein tuplataikinan, joten meille kotiinkin taitaa jäädä jokunen keksi...) lisäsin taikinaan kaakaota ja tein tummia sydämiä. Ne kuitenkin näyttivät liiaksi palaneilta vaaleilta, etten jaksanut niitä ristiäisiä varten koristella. :D

Koristelin dippaamalla keksit sulatettuun valkosuklaaseen ja lisäsin hiutalenonparelleja.
Tässä sitä kotiin jäävää satoa. Saattaa siellä olla jokunen myös hieman kärähtänyt.. Miksi se viimeinen pellillinen aina palaa!?

--

Blogiarvonnan voittajat ja Luovaan leikkiin osallistuneet, en edelleenkään ole teitä unohtanut. Päinvastoin, molemmat tekemättömät hommat nakuttavat takaraivossa päivittäin. Satuin vain unohtamaan muutaman jutun Helsinkiin...

4 kommenttia:

 1. Viimeinen pellillinen palaa itselläni yleensä siksi että pitää syödä niitä aiempien peltien tuotoksia :) Kiva koristelu nuissa vaaleissa pipareissa ja todennäköisesti sokeria voi ihan oikeasti vähentää varsinkin jos valkosuklaassa dippaa, sehän on jo valmiiksi niin imelää :) Täytyy joskus itsekin koittaa nuita.

  VastaaPoista
 2. nonii alahan palata tänne etelään sieltä, että nähtäisiin :D täykkäreillekin ois nyt aikaa kkun toi toinen leikkii pyssyleikkejä metässsä ((:

  VastaaPoista
 3. Pikku Silppu; yllättävän neutraaleja noista kyllä tuli, valkosuklaasta huolimatta. Mutta en kyllä ainakaan lisäisi sokeria. :) Hyviä oli, kannattaa kokeilla!
  sari; tuun pian. Just jätin kans tuon turjakkeen pysäkille lumisateeseen..sinne lähti! Pitää koittaa nähä kun tuun, pitää vaikka kehittää joklu oma inttileskikonsepti. :)

  VastaaPoista
 4. Onpahan aikasta hienot koristelut! Kyl sä vaan osaat. :)

  VastaaPoista