perjantaina, tammikuuta 14

Löytö

Matkalla lounasta hakemaan satuin pysähtymään Vuorikadun antikvariaatti Sofian laarilla, ja tein löytöjä. Mittens to Knit-, Terveyttä kulttuurista- ja Valkoista ja pastellia -kaunista kangaspuilla -kirjojen lisäksi löysin tämän aarteen. Tyttöjen käsityön opas vuodelta 1968 oli alekopassa myynnissä eurolla! Mukaanhan se lähti, varsinkin kun se oli aika ihastuttava kaikkine elämisen jälkineen.

Kirjaa on käytetty 70-luvulla ilmeisesti myös auton huoltokirjana. Kanteen on lätkitty kaksi huolloista kertovaa tarraa. Huolellisesti on autoa huollettu, vuoden välein!

Kirjan omistaja oli mieltynyt punaisiin kynsiin.

Myöskin ompelukone oli saanut pintaansa vähän väriä.
Ja oikeita kangasnäytteitäkin löytyi!

Helsinkiin muuttamisessa on ollut kyllä ainakin yksi hyvä puoli, nimittäin nämä eivät olleet ensimmäiset antikvariaattilöydöt joita olen tehnyt. Vielä kun noita aarreaittoja on melkein joka kulmassa (koululle menevän bussimatkan varrella ainakin 4!), niihin on helppo piipahtaa.

Muutenkin tällaiset löydöt ovat mukavia, mitä tulee kattavan käsityökirjaston keräämiseen. Se kun olisi tavoitteena, on sitten lähdemateriaalia mitä valmistumisen jälkeen voi omassa tuntisuunnittelussa ja opiskelussa hyödyntää. :)

3 kommenttia:

  1. Hahaa, loistava kirjalöytö :D Voi kun ois joskus aikaa hautautua kunnolla divareihin...

    VastaaPoista
  2. Niistä voi löytää kyllä vaikka mitä aarteita. Ajan kanssahan niihin kyllä pitää mennä.. paitsi jos ohi juoksemallakin tarttuu mukaan jo kiitettävästi kirjoja, niin mitenkäs sitten ajan kanssa... :D

    VastaaPoista
  3. Juuri samaisen aarteen sain pari vuotta sitten äidiltä. On siitä ollut apua, mutta välillä on sitten pitänyt turvautua myös muihin oppaisiin. Saamassanikin kappaleessa on kangaspalat tallella..

    VastaaPoista