keskiviikkona, lokakuuta 14

Restonomista hortonomiksi? ja muita ilonaiheita!


Orkidea on ollut mulla nyt vuoden. Yhdessä vaiheessa melkein kaikki lehdet tippuivat, jäljelle jäi 4. Kukat kuolivat. Viikko sitten huomasin että Sampo on käynyt maistelemassa sen syömäkelpoisuutta! Mutta NYT! Kuorikkeen keskeltä löytyi uusi pieni vihreä! Tiedä sitten, onko tuo uutta ilmajuurta, vai meinaako se tosissaan joskus kukkia uudelleen(näillä tiedoilla ei varmaan vielä juhlita), mutta ihan sama sillä tämä on ihanaa! Kun kyseisen orkidean sain, olin jo valmis hankkimaan kalliit kastelujärjestelmät ja hellimään sitä yöt päivät läpeensä, mutta minua kiellettiin ja kehotettiin elämään normaalia elämää. Nyt kuitenkin tämä sitkeyden perikuva on puskenut uutta vauvalehteä, ja nyt tämä!
Myös chili voi hyvin. Se kukkii niinkuin viimeistä päivää, pitää varmaankin nyppiä nyt vanhat chilit siitä pois, niin saa energiaa kukkimiseen. En koskaan uskonut että huonekasvien seuraaminen voi olla näin mielenkiintoista ;)


Tässä toinen ilonaiheeni! Katsokaa, siinä on palmikoita! Omasta päästäni niitä siihen pujottelin, tosin jostain kyllä perusidean niihin lunttasin. Mutta siis pipon malli on oma. :) Täytynee tehdä toinenkin pipo. Kuvassa väri ei ole oikein kohdallaan, se on enemmän semmoinen suklaanruskea.


Sampo halusi toimia kuvausassistenttina. Tiedä sitten, minne nämä sukat päätyvät, niistä tuli aivan liian pienet kenellekään tämän suvun kaksijalkaisista. Puolitoista tuntia niihin meni, joten ei se nyt maailmaa kaada. :)


Aika herkullisen väriset ne kyllä ovat...


Muutakin herkullista! Kuva on kyllä aika kehno, mutta sämpylöitä tein eilen. Taikinassa on hiivaleipäjauhoja, kaurahiutaleita, sämpyläjauhoja ja vehnälesettä. Littanoita ne ovat siksi, että itse taikina ei ollut rakenteeltaan mitenkään perinteistä. Tein hyvin löysää taikinaa, jota sitten lusikalla nostelin pellille. Tällä lailla sämpylöistä tulee rapsakoita. H-Y-V-Ä-Ä ! Liiankin, 4 kpl saattaa nopeasti syötynä aiheuttaa vatsanpuruja :)


Sämpylöitä uunista odotellessa valmistui tämä. Ensimmäinen tosin vasta, nyt haluan niille puikoille tilauslapaset, joten ehkä tämä hahtuvaunelma malttaa odottaa kaveriaan.


Paperinarulamppukin on valoja vaille valmis, saatte kuvan siitä sitten viimeisteltynä ja seinälle nostettuna. Hetkeksi keskeytin työn ja hipsin saunaan, ja sillä aikaa... !! Sampo oli päättänyt kokeilla, mahtuisiko sisään? Veli sen oli kai sieltä pelastanut. Raukka!
Somisteen teko oli kyllä varsin raivostuttavaa, narut löystyivät sieltä täältä ja liimat eivät pitäneet. Vaati yllättävän pitkää pinnaa! Pääsin jo valmistusvaiheessa toteamaan, että valaisisi se tuleen tuikattunakin...

Syysloma ( - tai etäopiskeluviikko itse asiassa..) on siis sujunut varsin toimeliaissa merkeissä, onneksi on ehditty viettää myös aikaa Koemaistajan kanssa ja nähty vähän muitakin ihmisiä. Puolentoista tunnin päästä pitäisi olla R-Kioskin tädin vetimet yllä, josko tästä siirtyisi hetkeksi uusia lapasia aloittelemaan ennen sitä. :)

4 kommenttia:

 1. Mulla on itselläni sukat tuosta "karkkiväristä". Joskus on sellaisia päiviä, että on aivan pakko saada jalkaan iloiset sukat!
  Pitäisi aloittaa "talvivarustelu", olen oikea vilukissa ja siksi tarvitaan kintaita, sukkia, pipoja, kaulaliinoja, unisukkia yms. jotta selvitään talvesta. Pojallekin pitäisi jotain tehdä, se kun hävittää enemmän mitä mä ehdin tehdä tilalle ;)

  VastaaPoista
 2. Mä oon ainakin sitä mieltä että sukkia ei koskaan ole liikaa. Ja pipojakin pitää olla eri mielialaan, ja tiestysti niihin mätsäävät lapaset ja kaulahuivit.. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos visiitistä Lankapirttiin! Minä tulin heti vastavierailulle ja kivoja juttuja täältä löysinkin! ;)

  Näyttäisi, että orkideasi on tekemässä uutta ilmajuurta. Minun kokemukseni mukaan ja ainakin perhosorkideoihin kukkavarsi tulee tuolta lehtien välistä ja on jo pienenä alkuna hieman erinäköinen. Mutta kun orkidea tekee ensin uuden lehden ja kasvattaa ilmajuuriaan, niin sitten se yleensä tekee jo kukkavarrenkin, joten maltahan vain odottaa! ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia vierailusta, on mukavaa kun täällä joku käy, vaikka itse blogi on kyllä nyt ollut vähän liian hiljainen.
  Voi onko pakko malttaa odottaa! :D Kaksi pientä on tuohon nyt tullut vierekkäin, sieltä ne pikkuhiljaa kasvavat. Jännää!! :)

  VastaaPoista