maanantaina, maaliskuuta 8

Yllätä ystävä -vaihto

Jonkun aikaa on kypsynyt ajatus vaihdosta, jossa olisi tarkoitus ilmoittaa ystävä paketin saajaksi. Eli pistetäänpäs käyntiin YLLÄTÄ YSTÄVÄ-VAIHTO !

Homman idea olisi se, että saataisiin näihin vaihtojuttuihin innostumaan mukaan edelleen uusia ihmisiä. Ainakin allekirjoittaneella on paljon tuttuja, jotka ovat kiinnostuneita vaihdoista, joissa olen ollut osallisina, mutta eivät itse ole kuitenkaan osallistuneet. Moni varmaan on kuullut kyselyjä ja ihasteluja, miten tuollaisia paketteja voi vaan joku innoissaan kasata tuntemattomalle.

Eli käytännössä homma menisi niin, että vaihtoon ilmoitetaan mukaan ystävä, jonka ei kuitenkaan tarvitse lähettää pakettia. Esimerkiksi henkilö A ilmoittaa mukaan henkilön B, ja C ilmoittaa D:n. Täten A postittaisi paketin D:lle, C henkilölle B. Ymmärsiköhän kaikki (..varmasti väärin? :D)

Tässä herää kysymys, saako ilmoittaja mitään? Lähettämisen ja paketin kokoamisen riemuhan on jo kiitos itsessään, mutta jotta jotain konkreettista jäisi muistoksi, kaikki lähettäisivät paketin myös jollekin ilmoittajien ringistä. ELI kaikki lähettäisivät kaksi pakettia ja saisivat yhden. (aiempaa ABCD kaaviota mukaillen, A lähettäisi sekä C:lle että D:lle, ja C lähettäisi A:lle ja B:lle.)
Molempien pakettien arvo olisi 10 e ( + postikulut ja omalle työlle ei lasketa hintaa), näin kulut eivät kasvaisi kohtuuttomiksi. Ringin tarkoitus ei ole olla mitenkään mahtipontinen, tai että itelloonit hinaisivat valtavia kalliita paketteja yllättyneiden oville, vaan että pienistä iloista olisi kysymys, yllätetään ystävät. Miltä kuulostaa?

Kysymyksiä ja selvennyksiä saa esittää, ja mielellään myös kommentteja ideasta.

Ilmoittautuminen tapahtuu 21.3. mennessä sähköpostiin ann_n @ netti . fi, ja seuraavan lomakkeen copypaste olisi suotavaa. :) Parit jaan huhtikuun alkuun mennessä, ja paketteja läheteltäisiin sitten huhtikuussa.

__________

Ilmoittajan tiedot
Nimi:
Osoite:
Sähköpostiosoite:
Blogi:
Millaisista asioista ilahdut?
Lempiväri?
Suosikkiherkut?
Keräätkö jotain?
Muuta mainitsemisen arvoista?

Yllätyspaketin saajan tiedot
Nimi:
Osoite:
Sähköpostiosoite:
Blogi:
Mistä hän ilahtuisi?
Neulontahistoria; onko aloitteleva vai jo pidemmälle ehtinyt? Vai harrastaako muita käsitöitä?
Harrastukset?
Mitä hän saattaisi tarvita?
Lempiväri, lempieläin, lempiherkku?
Muuta mainitsemisen arvoista?
____

Toivottavasti tähän innostuu moni mukaan, uskon ainakin että vaihdoista uteliaita ystäviä, jotka eivät vielä itse ole uskaltautuneet mukaan, löytyy tästä maasta paljon! :)

EDIT. Kuritin painovirhepaholaisia. :)

4 kommenttia:

 1. Hauska vaihto, ja mie ainakin ymmärsin idean. Nyt pitäis vaan keksiä joku kaveri kenet ilmoittaisin :D (ja miettiä onko tähän varaa :P)

  VastaaPoista
 2. Mmm... Mahtava idea - tosin mun kavereista/tutuista vaan muutama tekkee käsitöitä, mutta täytyy miettiä... :)

  Kiitos vinkistä ;)

  VastaaPoista
 3. Mietin ensin että toi ilmoittajalle lähetettävä paketti vois olla halvempikin. :) Ois tosi kiva jos lähtisitte mukaan! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! :) Taidan vaan silti jättää tällä kertaa väliin kun ei ole oikein sellaista kaveria jonka ilmottaisin mukaan..

  VastaaPoista