tiistaina, kesäkuuta 1

Juhlahumun hälvettyä



Viikonloppuna juhlittiin Koemaistajaa. Alkuviikko onkin melkein mennyt nukkuessa; koko viime viikon yöunet jäivät murto-osaan siitä mitä pitäisi, ja väsy iski jo juhla-päivän aamuna. Viimeviikkoiset 9 leivottua kakkupohjaa, muut leivonnaiset + valtavasti siivoamista tekivät kyllä tehtävänsä. Nyt alkaa vähän tasaantua, ja elämä voittaa. :)



Tästä kakusta voinee päätellä että miksikäs sitä valmistuttiin. ;)



Sitten oli myös perinteisempää versiota, jos musta kakku hirvitti.. Kesän ensimmäiset suomalaiset mansikat! Välissä lime-valkosuklaarahkaa, kermaa ja lime curdia, ja mansikoiden alla mansikkakermaa joka jäi tuulihatuista.



Tuulihatuista tuli ihan siedettäviä. Suolaiset täytin savulohimoussella (savulohta, kermaa, smetanaa, valkoviiniä, pippuria, tilliä) josta tuli vähän turhan suolaista mutta kauppansa nekin tekivät. Makeissa puolestaan oli mansikkakermaa ja valkosuklaata, ja vielä ihan oikeaa mansikkaakin lohko. Siedettävä on ehkä turhan vaatimaton ilmaisu, ihan hyvin ne suihin katosivat! :)

Nyt mulla on siis menossa ihan oikea kesäloma. Pääsykokeisiin valmistautumista tässä tosin on, työt alkavat kesäkuun puolessa välissä. Mutta josko sitä nyt saisi aikaan tehtyä kaikki rästihommat, alkaen työpöydän siivoamisesta. Tähän on kertynyt ihan kaikkea aina passeista Aku Ankkoihin, ja onpa ne koulukirjatkin tuossa.

Toivottavasti vanhan koulun kirjat saa siivota pysyvästi pois tältä pöydältä. :)

2 kommenttia:

  1. Voi miten hyvältä nuo leipomukset näyttää! :) Nauti kesälomastakin,vaikka pääsykokeisiin onkin lukemista niin tee se edes ulkona auringossa! :D

    VastaaPoista
  2. Nautin, tottakai! Huomenna reissuun josta voi kertoa enemmän vasta parin päivän päästä.. :) Soveltuvuuksiin ei tarvitse edes lukea, mutta tekemistä olis kyllä. Ja viestintää nyt pitäisi vilkaista.... :D

    VastaaPoista