lauantaina, syyskuuta 18

Askartelua paskartelua

Koulussa tarvitaan nyt paljon eri kursseilla erilaista tilpehööriä, ja siksi ratkaisin ikuisen kassialma-ongelman. Varasin koululta kaapin, ja päällystin sinne pari kenkälaatikkoa, joita olen jo useamman vuoden "keräillyt". Kaavapaperi-idea on Suuri Käsityö-lehdestä, olisko ollut jotain kesän lehtiä jossa muistan sen nähneeni. Mallia en kuitenkaan katsonut sieltä, paketoin vaan. :)

Ensihätään laatikot valmistui visuaalinen suunnittelu- ja ompelun työvälineet-kurssille, joille molemmille pitää olla valtavasti välineitä.

Tässä pientä kurkistusta visuaalisen suunnittelun laatikkoon. Eihän tuonne mahdu esim. isommat väripaperit ja luonnoslehtiö, mutta juuri tällaiselle pienemmälle tavaralle kenkälaatikko on ihan omiaan. Voisin tehdä näitä kotiinkin, tosin ompelutarvikkeet säilytän pienissä kirsikkalaatikoissa. Kunhan vaan saisin ne ja pienet brio-kangaspuut kotikodista tänne. :) Ideaoita noilla brioillakin toteutettavaksi on vaikka kuinka paljon! Juuri ollaan koulussa opeteltu niisimään kangaspuut.. ja oman kankaan ideoita on miljoona, mistä valita!

Lankaostoksia on tehty myös. Karismaa olisin halunnut kaksi kerää poltettua oranssia, mutta niitä oli Helsingin Menitassa enää 2, ja eri värierää. Noista tulee kuitenkin lapaset. Smart taas on Koemaistajan sukkiin (sillä alkaa olla jo aikamoiset varastot villasukkia =) ) ja etsinnässä on ollut pitkään kunnolliset armeijavärit. Tuossa värit on oikeat, mutta se vain raidoittuu vinon säännöllisesti, eikä läikity, niinkuin toiveena olisi. No, nyt on kuviot suunnitteilla, täytyy toteuttaa armeijasukat itse. Smartia oli siis vielä 2 kerää lisää, laitan kuvan kunhan sukat ovat valmiit, tänään varmaankin valmistuvat. Yksi kerä tuli muuten ostettua turhaan, sillä ensimmäisen sukan jälkeen ensimmäisestä kerästä jäi metrin verran yli. Aika tarkkaan laskettu. ;)

Nyt, kädentaitomessuille pyörimään, mulla on tarkat ajatukset siitä paljonko on varaa käyttää siellä, ja toivon etten menetä itsehillintääni. Niinkin on käynyt... !

5 kommenttia:

 1. Kaavoitetut kenkälaatikot näyttävät tosi kivoilta! Sulla saattaa kohta olla pari kateellista koulukaveria. ;)

  VastaaPoista
 2. Mä luulen kans, että kun noiden kanssa ensviikolla paikalle pölähdän, alkaa idean villi kopiointi =D Tykkään itekin noista kovasti, ajavat asiansa hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. kivannäkösiä :)) en ees tajunnu mistä noi oli tehty :D

  VastaaPoista
 4. Hauskoja laatikoita, harmi ettei meille ole koulussa kaappeja. Täytyy raahata luonnoslehtiöitä ja maaleja ja miljoonaa muuta tavaraa aina mukana :/

  VastaaPoista
 5. Sari; jommassakummassa noista on vissiin Jampan kenkälaatikko jonka oon saanu jonku lahjan paketointivälineenä sulta ;)
  Emma; Kaapit on kyllä käteviä. Mutta tämmönen ala tosiaan vaatii rasittavan paljon mukana rehattavaa tavaraa, huomenna tosin tylsä luentopäivä eikä mitään kummallista ohjelmaa.. :)

  VastaaPoista