sunnuntaina, syyskuuta 26

Opiskeluista

Nyt tulee kuvaton postaus, koska muistikorttipaikkaa ei tässä koneessa ole ja kameran piuha hävinnyt, ja olen siis kotona Pohjanmaalla. Ihanaa! Helsinki kutsuu taas huomenaamulla.

Ajattelin vähän nyt selvittää noita opiskelukuvioita. Aloitin tänä syksynä opinnot Helsingin yliopistossa, pääaineena käsityötiede. Eli minusta tulee käsityönopettaja! Tosi moni on kysynyt, tulevaa ammattia ilmoitettaessa, että "ai ooksä nyt sitten jossain opistossa?" No, onhan se yliopistokin opisto... ;) En kyllä kieltämättä itsekään edes tiennyt kyseisen koulutuksen olemassaolosta, ennenkuin viime keväänä amk:n aiheuttaman epätoivon saattelemana selasin yliopistohaun koulutusvaihtoehtoja. Ja sitten se iskikin heti kerrasta!

Ensimmäisten muutaman viikon jälkeen, opiskelut maistuvat hyvälle! Tosi monipuolista on ollut; tieteellisestä kirjoittamisesta kankaankudontaan, ensimmäisestä periodista löytyy myös kehityspsykologiaa, ompeluharjoituksia, visuaalista suunnittelua, ja "johdatus käsityötieteeseen"-kurssi. Tähän mennessä sitä on kauhean innoissaan kaikesta, mutta eiköhän ne suosikit sieltä valikoidu. Viime viikolla kotitehtäviä tehdessä nauratti; maalailin peiteväreillä lempivärejäni paperille, ja mietin että tosiaan, tässä sitä ollaan yliopistossa.. ;)

Opiskelujen oheen olen löytänyt itseni muutaman kerran Etelä-Pohjalaisen osakunnan tapahtumista ja töistä kiskantätinä. Tämän kaiken uuden lisäksi ilmoittauduin tänään avoimeen yliopistoon lukemaan terveystiedon perusopinnot; nyt saan myös terveystiedon opettajan pätevyyden ja minulla on sivuaine valittuna. Joillakin sitä ei ole valittuna vielä silloinkaan kun se käytännössä pitäisi olla jo suoritettu... :)

Huomenillalla, kun saan kuvat ulos kamerasta,postaan sukkasadon seuraavat tuotokset. Tahti on vähän hidas, mutta pääasia että syntyy edes jotain!

4 kommenttia:

 1. No nyt saisi esittää toiveita haasteeseen jossa lupauduin lähettämään jotain pientä itsetehtyä. Eli vinkkejä otetaan vastaan :)

  VastaaPoista
 2. Ainiin, tuokin on olemassa.. ! :D Oivoi.

  VastaaPoista
 3. Onkohan paketti tullut tänään perille? En saanut sitä perjantaina postiin, vaan vasta maanantaina viimeisenä lähetyspäivänä.

  VastaaPoista
 4. Kiirehdin kotiin katsomaan! Tosiaan, säikähdin jo että menikö se vanhaan osoitteeseen, en muista laitoinko molemmat siihen ilmoittautumislomakkeeseen.. Ja kun posti ei lupauksistaan huolimatta ole kääntänyt postia Helsinkiin :( Postaan kyllä heti kun paketti saapuu! :)

  VastaaPoista