maanantaina, marraskuuta 9

Pala palalta...


Lauantaiaamuna klo 6.15 näytti tältä. Lunta lunta! Pieni ärhäkkä corolla luimisteli ja suti töihin mennessä kinoksissa niin kipakasti että heikompaa olisi hirvittänyt. Ihanaa kun tulee talvi! On niin paljon valoisampaa, ja aamulla kivempi lähteä kouluun tai töihin. Ja raikas ilma on paljon kivempi, kuin tuo mudantuoksu mikä tuolla nyt vallitsee. Saisi tulla lumi takaisin..


Vuosi siihen meni! Kaj Stenvallin "Kenen siirto" valmistui eilen, ollaan sitä Koemaistajan kanssa vuosi pakerrettu kasaan. Viimesen viikon aikana saatiin siihen uutta intoa, kun toin Helsingistä meille uuden palapelin, siinä onkin sitten taas sama 1000 palaa mutta luulisin että tulee nopeammin valmiiksi. Kyseessä on Jan Van Haasterenin palapeli, jossa on yhteen kuvaan tungettu niin paljon asiaa, ettei laskea pysty. Meillä on tämä Departure Hall.


Tässä nyt se koko hempeilysetti. Lankaa jäi niin paljon, vaikka tekisi vielä ihan toisetkin lapaset molemmille, mutta saa nyt nähdä.


Nämä ovat minulta ensimmäiset Lapaskuuhun kirjattavat rasat. Lanka oli Regian Soffya, jonka joskus heräteostoksena mukaani nappasin, ja toteanpa vaan että ei ikinä enää. Nuhaisen hengitystiet menivät entisestään tukkoon, kun lanka pölisi ja pienenpienet hahtuvat tarttuivat ihoon, vaatteisiin ja sohvaan. Keuhkot on varmaan sisältä vaaleanpunamustat... Valmiissa lapasissa ei sitten moitittavaa oikeastaan ole, muutakuin se, että ne eivät ole vielä päättäneet minne mennä!

Tämä viikko kulunee taas koulun ja koulutöiden merkeissä, ärräpaitaa ei tällä tietoa pueta päälle. Mistä tulikin mieleeni, että sijaisuus yläasteella oli aika hilpeä kokemus, johon kuului mm. puutteellinen ohjeistus, ja köksänryhmän tyylikkäät huijausyritykset; puoli ryhmää istuu pöydässään soppa valmiina lautasella kun toiset kaksi ihmistä vasta ottavat leipiä uunista ja laittavat rahkaa astioihin "kyllä me on saatu alottaa heti kun oma osa on valmis...", suurilla sijaisen valtuuksilla käskin odottaa omaa ryhmäänsä. Vaikka olisivat ennen saaneet vaikka kiivetä seinille, kyllä ainakin mun mielestä pitää odottaa että edes oma pöytäryhmä on valmis?!

Olihan se aika erilaista meininkiä verrattuna amk:n keittiötunteihin, onneksi... ;)

2 kommenttia:

  1. Onkos lapaset tehty ihan omalla ohjeella? Onko antaa vinkkejä miten tuollaiset kannattaa toteuttaa. On meinaan niin hauska idea että tekisi mieli tehdä itsekin yhdet.

    VastaaPoista